İsrail’in Gazze ve Lübnan’a Yönelik Saldırıları 23. Gününde: Yıkılan Camiler, Bombardımana Tutulan Hastaneler ve Sınırı Geçen Tanklar

İsrail, Gazze ve Lübnan'da yaşanan gerilimi tırmandırıyor. Yıkılan camiler, hastanelerin bombardımana tutulması ve tankların sınırı geçmesi, bölgedeki durumun ciddiyetini ortaya koyuyor.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı bölgede 23. gününde de hız kesmeden devam ediyor. İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Lahya’da Muhammed Fatih Camisine hava saldırısı düzenlemesi, bölgedeki gerilimin boyutlarını gözler önüne seriyor. Saldırı sonucu caminin tamamen yıkıldığı ve birçok kişinin yaralandığı belirtiliyor.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana devam eden saldırılarında yıkılan cami sayısına dair resmi bir açıklama gelmezken, Gazze’deki Vakıflar Bakanlığı, 30’dan fazla caminin hedef alındığını ve bunlardan bir kısmının tamamen yıkıldığını, diğerlerinin ise büyük oranda zarar gördüğünü açıklamıştı.

Kudüs Hastanesi’ne Yönelik Bombardıman

Filistin Kızılayı, İsrail güçlerinin, Kudüs Hastanesi’ndeki sağlık personelini, yaralıları ve hastaneye sığınan sivilleri binayı boşaltmaya zorlamak için hastanenin çevresini sürekli ve doğrudan bombardımana tuttuğunu belirtti. Bombardımanın, hastanenin bazı bölümlerinde ciddi hasara yol açtığı ve yoğun dumanın hastaların nefes almasını zorlaştırdığı kaydedildi.

İsrail ordusunun, hastane yönetimini ve sivilleri binayı boşaltmaları için uyardığı, fakat Filistin Kızılayı’nın hastaneyi tahliye etmeyeceğini ve çalışmalarına devam edeceğini belirttiği aktarıldı.

Sığınma Merkezlerine Bombalama Tehdidi ve Tankların Sınırı Geçişi

Filistin tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in, 1000 kişinin sığındığı bir Ortodoks Kültür Merkezi ile 500’den fazla kişinin sığındığı bir Rum Okulu’nu bombalama tehdidinde bulunduğu belirtiliyor. İsrail’in, hastaneleri ve sivil sığınma merkezlerini doğrudan bombalamakla tehdit etmesi, bölgede yaşanan insani krizin ciddiyetini daha da artırıyor.

İsrail ordusunun, tanklarını Gazze’nin kuzeyine konuşlandırması ve Gazze’nin kuzeyinde bulunan Beyt Hanun Mahallesi’ndeki tarım arazilerine yerleştirmesi, bölgede yaşanan askeri hareketliliği gözler önüne seriyor.

Lübnan Sınırına Yönelik Saldırılar

İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki sınır bölgesine yönelik gerçekleştirdiği saldırılar da bölgedeki gerilimi daha da tırmandırıyor. Ağır topçu atışları ve Hizbullah Hareketi ile yaşanan çatışmalar, bölgedeki durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor.

Kassam Tugayları’nın Açıklamaları

Gazze Şeridi’nin kuzeybatısına giren İsrail askeri araçlarının ağır kalibreli havan toplarıyla vurulduğunu belirten Kassam Tugayları, bölgede İsrail ordusu ile aralarındaki çatışmaların devam ettiğini duyurdu. Bu açıklamalar, Gazze’de yaşanan askeri gerilimin devam ettiğini ortaya koyuyor.

Exit mobile version