Ekonomi

Finansal Dalgalanma: Milano ve Paris Borsalarında Cuma Günü Kayıplar Yaşandı

Milano ve Paris borsaları, geçtiğimiz Cuma günü sert dalgalanmalar yaşadı. FTSE MIB ve CAC 40 endeksleri sırasıyla %0,55 ve %1,17 düşüş gösterdi. Bazı önde gelen şirketlerde yaşanan kayıplar, endekslerin düşüşünü beraberinde getirdi.

Cuma günü Milano Borsası’nda FTSE MIB Endeksi, 151 puan veya %0,55 oranında düşüş yaşadı. Bu düşüşün başlıca nedenleri arasında Moncler (%-6,31), STMicroelectronics (%-4,31) ve Amplifon (%-4,02) şirketlerinde yaşanan kayıplar yer aldı. Bu şirketlerin borsadaki performansları, genel endeksi olumsuz etkiledi ve haftanın son işlem gününde endeksin gerilemesine yol açtı.

Diğer yandan, Saipem (%4,19), Finecobank (%1,84) ve UniCredit (%1,51) gibi şirketlerde yaşanan artışlar, endeksin daha fazla düşmesini engelledi. Ancak bu olumlu gelişmeler, diğer şirketlerde yaşanan sert düşüşleri dengeleyemedi ve borsa genelinde kayıplar yaşandı.

Paris Borsası: Sanofi’nin Düşüşü, CAC 40 Endeksi’ni Olumsuz Etkiledi

Paris Borsası’nda ise durum Milano’dan farklı değildi. CAC 40 Endeksi, Cuma günü 81 puan yani %1,17 oranında düşüş gösterdi. Endeksin düşüşünde, Sanofi (%-18,48), STMicroelectronics (%-4,26) ve Stellantis NV (%-2,33) şirketlerinde yaşanan kayıplar belirleyici oldu. Özellikle Sanofi’nin yüksek oranlı düşüşü, endeksin sert bir şekilde gerilemesine neden oldu.

Bu iki önemli Avrupa borsasındaki düşüş, global finans piyasalarında yaşanan dalgalanmaların ve belirsizliklerin bir yansıması olarak görülüyor. Yatırımcılar ve analistler, gelişmeleri yakından takip ederken, önümüzdeki haftalarda borsaların nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu.