Gündem

Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarına Getirilen Yasaklara ve Ertelemelere Büyük Tepki!

Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Cumhuriyet Bayramı'nın ertelenmesi ve kutlamaların Atatürksüz hale getirilmeye çalışılmasına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Olgun, bu durumun altında yatan asıl nedenleri ve olası etkilerini derinlemesine ele aldı.

Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Cumhuriyet Bayramı ve millî bayram kutlamalarının AKP iktidarı döneminde nasıl ertelendiğini ve Atatürksüz bir hale getirilmeye çalışıldığını eleştirdi. Olgun, bu durumun altında yatan gerçek nedenlerin ne olduğuna dair önemli açıklamalarda bulundu.

TRT’nin “Erteleme Kararı” ve Gazze Saldırıları

Olgun, yıllardır millî bayramları ertelemek için bahaneler arayan iktidarın bu sefer de Gazze saldırılarına atıfta bulunduğunu söyledi. “Madem oradaki Müslümanları kardeşimiz olarak görüyoruz, cumhuriyeti daha çok şevkle kutlamak gerekmez mi?” diye sordu Olgun.

Türkiye: Müslümanlar İçin Gerçek Örnek Ülke

Afyonkarahisar Milletvekili, Türkiye’nin bağımsız ve çoğunluğu Müslüman olan tek ülke olduğunu belirtti. “Cumhuriyeti emperyalist güçleri eze eze ilan etmiş, Müslüman çoğunluğun yaşadığı, dünya üstünde eşi benzeri bulunmayan tek ülke 100’üncü yılını kutlayacak ve bu örnek, mevcut dünya gündeminde çok net bir gövde gösterisi olacaktı,” dedi.

“Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” Prensibi ve 100. Yıl

Olgun, Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesini hatırlatarak, cumhuriyetin 100. yılının hak ettiği şekilde kutlanması gerektiğini vurguladı. “Dünyanın gözü önünde yapılan büyük kıyıma elbette sessiz kalmayacağız, ama bunun için 28 Ekim tarihinin seçilmesi manidar ve özellikle seçilen bir tarihtir,” dedi.

Sonuç: Yasakların ve Ertelemelerin Asıl Amacı

Olgun, 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun’u hatırlatarak, 28 Ekim’in bayramın ilk günü olduğunu ve bu tarihin seçilmesinin asıl amacının Filistin davasına sahip çıkmak olmadığını ifade etti. “Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümünden bir gün önce böyle bir gösteri yapmanın tek amacı vardır, o da cumhuriyetin bu büyük gününü gölgelemektir,” dedi.

Bu açıklamalar, Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun’un Cumhuriyet Bayramı’nın ertelenmesi ve yasaklar hakkında ne düşündüğünü açıkça ortaya koyuyor. Olgun, bu konuda dikkat çekici ve düşündürücü noktalara değinerek, asıl amacın ne olduğu konusunda kamuoyunu aydınlatmış oluyor. Konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu;

Cumhuriyet Bayramı ve millî bayram kutlamalarının ertelenmesinin, içeriğinin boşaltılarak Atatürksüz hâle getirilmeye çalışılmasının AKP iktidarı tarihi boyunca burada tek tek sıralamaya gerek olmayan hepinizin malumu yasaklamaların, iptallerin nedenlerini biz biliyoruz. Siz de çok iyi biliyorsunuz, yıllardır millî bayramları ertelemek için bahaneler arayan iktidarın matbu erteleme metnindeki gerekçe kısmındaki boşluk gene doldurulmuş oldu. TRT’nin aldığı güya erteleme kararının gerekçesi hepimizi derinden üzen Gazze saldırıları olarak bildirilmiştir.

Filistin’de acımasızca katledilen çocuk, genç, yaşlı Müslüman kardeşlerimizin tüm acısını yüreğimizde taşımaktayız. Madem oradaki Müslümanları kardeşimiz olarak görüyoruz cumhuriyeti daha çok şevkle kutlamak gerekmez mi? “Bağımsız” diyebileceğimiz ve çoğunluğu Müslüman olan tek ülke Türkiye’dir. Müslümanlar için gerçek örnek ülke biziz, biz olmalıyız.

Cumhuriyeti emperyalist güçleri eze eze ilan etmiş, Müslüman çoğunluğun yaşadığı, dünya üstünde eşi benzeri bulunmayan tek ülke 100’üncü yılını kutlayacak ve bu örnek, mevcut dünya gündeminde çok net bir gövde gösterisi olacaktı. Dünyaya bunu duyurmaktaki endişeniz bu mudur? “Yurtta sulh, cihanda sulh.” diyen bir insanı ve onunla birlikte on binlerce insanın canını, malını sakınmadan başardıklarını ve kurduğu cumhuriyeti dünyaya tekrardan hatırlatmak için daha iyi bir zaman olabilir mi?

Cumhuriyetin 100’üncü yılını hak ettiği şekilde kutlamak şanlı vatanımız için bir şeref meselesidir. Dünyanın gözü önünde yapılan büyük kıyıma elbette sessiz kalmayacağız, bütün ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de gösteriler yapılacaktır ve yapılmaktadır ama bunun için 28 Ekim tarihinin seçilmesi manidar ve özellikle seçilen bir tarihtir. 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun’un 1’inci maddesi “1923 yılında Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim günü Ulusal Bayramdır. Türkiye’nin içinde ve dışında Devlet adına yalnız bugün tören yapılır.

Bayram 28 Ekim günü saat 13.00’ten itibaren başlar ve 29 Ekim günü devam eder.” şeklindedir yani 28 Ekim bayramın ilk günüdür. Bu tarihi seçmenin asıl amacı, Filistin davasına sahip çıktığımızı göstermek değildir. Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümünden bir gün önce böyle bir gösteri yapmanın tek amacı vardır, o da cumhuriyetin bu büyük gününü gölgelemektir.