Ailelere 1.250 TL destek ödemesi yapılıyor! Aile Bakanı Göktaş duyurdu: Ödemeler resmen başladı

Aile Destek Programı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik bir sosyal yardım programıdır. Bu programın amacı, ailelerin gelir seviyelerine göre belirlenen farklı tutarlarda aylık destek ödemeleri yaparak, onların yaşam kalitesini artırmak ve yoksullukla mücadele etmelerine katkı sağlamaktır. Aile Destek Programı’na başvurmak isteyenler, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikamet ettikleri yerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuruda bulunabilirler. Başvurular, hanenin sosyoekonomik durumunun ve gelir seviyesinin tespiti için ilgili vakfa iletilir ve değerlendirilir. Aile Destek Programı’ndan yararlanmaya hak kazanan hanelere, hanedeki kişi başına düşen aylık gelir tutarına göre belirlenen dört farklı gelir aralığı için farklı yardım tutarları ödenir.

NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Kişi başına düşen aylık gelir 450 TL ve altında olan hanelere 1.250 TL

Kişi başına düşen aylık gelir 450 TL üzeri ve 911,15 TL altında olan hanelere 1.100 TL

Kişi başına düşen aylık gelir 911,15 TL üzeri ve 1372,30 TL altında olan hanelere 950 TL

Kişi başına düşen aylık gelir 1372,30 TL üzeri ve 3.800,78 TL’den az olan hanelere 850 TL

ÇOCUK SAYISINA GÖRE ÖDEME 

Ayrıca, Aile Destek Programı kapsamında çocuk destek bileşeni de getirilmiştir. Bu bileşen ile hak sahibi hanelere, hanedeki çocuk sayısına göre belirlenen ek destek tutarları ödenmektedir. Bu tutarlar şu şekildedir:

Hanedeki çocuk sayısı 1-2 olan hanelere 350 TL

Hanedeki çocuk sayısı 3 olan hanelere 450 TL

Hanedeki çocuk sayısı 4 olan hanelere 550 TL

Hanedeki çocuk sayısı 5 ve üzeri olan hanelere 650 TL

Aile Destek Programı ödemeleri her ayın ilk haftasında hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırılır. Ödemelerin hangi illerde yattığı ise e-Devlet sistemi veya SMS yoluyla sorgulanabilir.

Exit mobile version