Emeklilere 8.077 TL seyyanen zam müjdesi! Erdoğan saatler sonra açıklayacak

Emekli maaşı zammı, emeklilerin aldıkları aylık gelirin belirli bir oranda artırılması anlamına gelir. Emekli maaşı zammı, emeklilerin hayat pahalılığı karşısında alım güçlerini korumalarını ve yaşam standartlarını yükseltmelerini sağlar. Emekli maaşı zammı, emeklilerin ekonomik ve sosyal haklarını güvence altına alır. Bu doğrultuda emeklilere 8 bin 77 TL zam yapılması iddiası gündeme geldi.

ZAM NASIL BELİRLENİYOR?

Emekli maaşı zammının nasıl belirlendiğini de bilmemiz gerekir. Emekli maaşı zammı, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na göre, enflasyon oranına göre belirlenir. Enflasyon oranı, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından her ay açıklanır. Enflasyon oranı, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) olarak da bilinir. TÜFE, tüketicilerin satın aldıkları mal ve hizmetlerin fiyatlarının değişimini ölçer. TÜFE, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde olarak hesaplanır.

EMEKLİLERE ARA ZAM

Emekli maaşı zammı, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere iki kez uygulanır. Ocak ayındaki zam, bir önceki yılın Temmuz-Aralık dönemindeki enflasyon oranına göre belirlenir. Temmuz ayındaki zam ise, bir önceki yılın Ocak-Haziran dönemindeki enflasyon oranına göre belirlenir. Ancak buna ek olarak emeklilere ara zam da yapılıyor.

SEYYANEN 8 BİN 77 TL ZAM

Şimdi de emekli maaşı zammı için Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi vermişti ve ek zam için talimat vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamalarında yılbaşında emeklilere zam yapılacağını belirtti. Bu doğrultuda memurlarda olduğu gibi emeklilere 8.077 TL seyyanen zam yapılması bekleniyor. Ancak zam oranı henüz daha netleşmedi.

Exit mobile version