Netflix Türkiye’nin yeni zamlı ücretleri Ekim ayında güncellendi!

Netflix Türkiye, üyelik ücretlerine zam yaptı. Bu zam, platformun şifre paylaşımına karşı aldığı önlemle birlikte gündeme geldi. Netflix Türkiye’nin yeni fiyatları ve şifre paylaşımına engel olma yöntemi hakkında bilmeniz gerekenler bu makalede.

Netflix Türkiye, üyelik ücretlerine zam yaptığını duyurdu. Bu zam, platformun en son ocak ayında yaptığı zammın ardından Ekim ayında gelen ikinci zam oldu. Peki, Netflix Türkiye’nin yeni ücretleri neler? Şifre paylaşımına karşı nasıl bir önlem alındı? İşte detaylar…

Netflix Türkiye’nin yeni ücretleri

Netflix Türkiye, üç farklı paket sunuyor: Temel Plan, Standart Plan ve Özel Plan. Bu paketlerin fiyatları, yeni zam ile birlikte şöyle değişti:

Bu fiyatlar, yeni üye olacak kullanıcılar için geçerli olacak. Mevcut üyeler için ise bu değişiklik aşamalı olarak sunulacak. Netflix Türkiye’nin web sitesinde şöyle bir ifade yer alıyor:

Yeni üye olacak kullanıcılarımız için yeni ücretler geçerli olacak, mevcut üyelerimizin tümü içinse bu değişiklik aşamalı olarak sunulacaktır. Mevcut üyelerimiz plan değişikliği yapmamışlarsa üyelik ücretleri değişmeden 30 gün önce bir e‑posta göndererek bilgilendirme yapacağız.

Şifre paylaşımına karşı önlem

Netflix Türkiye’nin yaptığı zamın bir nedeni de şifre paylaşımının önüne geçmek olabilir. Platform, birçok ülkede şifre paylaşımına karşı önlem amaçlı bazı güncellemeler yaptı. Bu güncellemelerden sonra aynı evde yaşamayanlardan ancak aynı hesabı kullananlardan ekstra ücret alınacağı açıklandı. Birçok ülkede uygulamaya alınan bu sistem, henüz Türkiye’de kullanılmaya başlanmadı. Ancak yakın zamanda Türkiye’de de devreye girebileceği tahmin ediliyor.

Netflix Türkiye’nin yaptığı zam ve şifre paylaşımına karşı aldığı önlem, platformun abone sayısını ve gelirini arttırma hedefinin bir parçası olarak görülebilir. Ancak bu hamlelerin kullanıcıların tepkisini nasıl etkileyeceği ise merak konusu.

Exit mobile version