Bakan Bayraktar’a elektrik çağrısı: Depremzedelerin sesine kulak verin

Deprem nedeniyle elektrik bağlatamayan Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a TBMM Genel Kurulu’nda seslendi. Kaya, bürokratik engellerin kaldırılmasını ve depremzedelerin elektrik sorununun çözülmesini talep etti.

Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, depremzedelerin elektrik sorununa dikkat çekti Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, deprem nedeniyle evleri yıkılan ve elektrik bağlatamayan vatandaşların yaşadığı mağduriyeti gündeme getirdi.

Kaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a seslenerek, bürokratik engellerin kaldırılmasını ve depremzedelerin elektrik sorununun çözülmesini istedi.

Depremzedelerin sesi oldu

Kaya, Osmaniye’de sekiz ay önce meydana gelen depremin ardından köylerde yaşayan insanların ata topraklarını terk etmek zorunda kaldığını belirtti. Hayvanlarını satıp ahırlarını kendilerine 2 göz oda yapıp yaşamaya çalışan depremzedelerin, elektrik bağlatamadıklarını söyledi. Kaya, “Hep bir bürokratik engel var. Bizim derdimiz, sizin göreviniz depremzedelerin sorunlarını çözmek.” dedi.

Elektriğiniz kesilse ne yaparsınız?

Kaya, Genel Kuruldaki bütün milletvekillerine bir soru sordu: “Aylarca, günlerce değil bir gün bile elektriğiniz kesilse ne yaparsınız? Diyelim ki şeker hastanız var insülininizi nerede saklarsınız, yiyecekleriniz nereye koyarsınız, cihaza bağlı hastanız varsa ne yaparsınız?” Kaya, elektrik olmadan yaşamanın ne kadar zor olduğunu vurguladı.

Elektriği özelleştirdiniz, faturalar arttı

Kaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a hitaben şöyle konuştu: “Elektriği özelleştirdiniz, faturalar arttı, vatandaşlar depreme kadar ses çıkarmadan borçlarını ödedi. Ama şimdi elektrik bağlatmak istiyorlar, sizden yardım bekliyorlar. Depremzedelerin sesine kulak verin, onlara sahip çıkın. Osmaniye Milletvekili olarak ben buradan onların sesi oluyorum ve sizden bu sorunu çözmenizi talep ediyorum.”

 

Exit mobile version