Kütahya’da sağlıkta çözülmeyen sorunlar ve bitmeyen şehir hastanesi

Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, sağlıkta yaşanan sorunları ve bitmeyen şehir hastanesini eleştirdi. Kasap, Sağlık Bakanı’nın tweetlerine tepki gösterdi.

Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, TBMM’de yaptığı konuşmada, Kütahya’da sağlıkta yaşanan sorunları ve bitmeyen şehir hastanesini gündeme getirdi. Kasap, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın tweetlerine tepki göstererek, “Sağlıkta her şey çok iyi değil” dedi.

MR çektirmek için 50 kilometre yol

Kasap, bir eğitim araştırma hastanesinde doktorun MR istediğini ancak hasta 50 kilometre ileride Tavşanlı’da MR çektirmek zorunda kaldığını söyledi. Kasap, bu durumun aylardır yaşanan bir sorun olduğunu belirterek, “Bu arada Sağlık Bakanı tweet atmaya devam ediyor ‘Sağlıkta her şey çok iyi.’ diye. Bu nasıl bir iyi? Bu nasıl bir başarı?” diye sordu.

Onkoloji uzmanı ve anestezi uzmanı yok

Kasap, aynı hastanede onkoloji uzmanı olmadığını, kanser hastalarının civar illere gitmek zorunda kaldığını ifade etti. Kasap, “Aynı hastanede ve Kütahya’nın birçok hastanesinde, ilçe hastanesinde anestezi uzmanı yok, cerrahlar var. Cerrahlar anestezi uzmanı olmadığı için ameliyat yapamıyorlar, onkolojiyle ilgili gerekli altyapı olmadığı için kanser hastaları civar illere gitmek zorunda kalıyorlar.” dedi.

Şehir hastanesi 14 yıldır bitmedi

Kasap, Kütahya’da yapımına 2009 yılında başlanan ancak bir türlü bitirilemeyen şehir hastanesini de eleştirdi. Kasap, “Bu arada on dört yıldır vadedilen ama bir türlü bitirilemeyen şehir hastanesi 14’üncü yılını buldu, hâlâ bitmedi ve en trajikomik olanlarından biride Türkiye’de il devlet hastanesi olmayan tek il Kütahya.” diye konuştu.

Kasap, sağlıkta yaşanan bu sorunların çözülmesi için Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulundu. Kasap, “Sağlık Bakanlığı bu sorunlara el atsın. Sağlık Bakanlığı tweet atmak yerine iş yapmaya başlasın. Sağlık Bakanlığı sağlıkta her şeyin çok iyi olmadığını kabul etsin ve bu sorunları çözmek için adım atsın.” dedi.

Exit mobile version