Tutdere: Deprem Bölgesinde Kiracıların Hâli Perişan!

Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, deprem bölgesinde yaşayan kiracıların sorunlarını dile getirdi ve Hükûmete çağrıda bulundu.

Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, 2 Ekim 2023 tarihinde Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde meydana gelen 3.8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede yaşanan barınma sorununa dikkat çekti. Tutdere, deprem bölgesinde kiracı olan vatandaşların mağdur edildiğini, kira desteklerinin yetersiz kaldığını ve konteyner verilmediğini belirterek, Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı ve Hükûmete çağrıda bulundu.

Deprem Bölgesinde Kiracıların Hâli Perişan

Tutdere, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, depremin üzerinden sekiz ay geçtiğini ancak deprem bölgesinde barınma sorununun çözülemediğini söyledi. Tutdere, “Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın özellikle kiracıların hâli perişan, milletin canı yanıyor. Kiracılar ev bulamadıkları gibi kendilerine konteyner verilmiyor, verilen kira destekleri de yüksek enflasyon karşısında pul oldu.” dedi.

Tutdere, deprem bölgesinde okul dönüşü çocuklarını parklarda bekleyen annelerin olduğunu ifade ederek, “Bu tablo hepimizin vicdanını kanatıyor, toplumun vicdanını kanatıyor.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanına, İçişleri Bakanına ve Hükûmete Çağrı

Tutdere, deprem bölgesinde yaşayan kiracılara sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak, Cumhurbaşkanına, İçişleri Bakanına ve Hükûmete çağrı yaptı. Tutdere, “Sizin de vicdanınız kanamıyor mu? Kiracıların sorunlarını bir an evvel çözün, kira desteğini artırın, artık bu zulme son verin diyorum.” dedi.

Tutdere, deprem bölgesindeki vatandaşların hak ettikleri hizmeti alması için mücadele etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Exit mobile version