Dünya

İsveç’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maketinin yakılmasına tepki: NATO üyeliği sorgulanıyor

İsveç’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maketinin yakılmasına tepki gösteren Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, İsveç’in NATO üyeliği için Türkiye’nin onayını beklediğini hatırlatarak, İsveç otoritelerinin Türkiye düşmanlığına göz yumduğunu söyledi.

İsveç’in NATO üyeliği için Türkiye’nin onayını beklediği bir dönemde, İsveç’in başkenti Stockholm’de Türkiye Büyükelçiliği önünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın maketinin ateşe verilmesi büyük bir provokasyon olarak değerlendirildi.

Bu çirkin eyleme tepki gösteren Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, İsveç otoritelerinin Türkiye düşmanlığına göz yumduğunu ve faşist bir kafa yapısına sahip olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti değerleri hedef alındı

Çakır, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, İsveç polisinin koruması altında gerçekleştirilen eylemde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsının yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti değerlerinin de hedef alındığını belirtti.

Çakır, “Bu çirkin saldırıyı lanetliyoruz. Bu eylemle aslında Cumhurbaşkanının şahsı hedef alınmakla beraber Türkiye Cumhuriyeti değerleri de hedef alınmıştır.” dedi.

İsveç gerçekten NATO’ya girmek istiyor mu?

Çakır, İsveç’te son zamanlarda artan Türkiye ve İslam karşıtlığının NATO üyeliği için Türkiye’nin onayını bekleyen İsveç’in samimiyetini sorgulattığını ifade etti. Çakır, “Epey zamandır bu minvalde gerçekleştirilen eylemlerin İsveç otoritelerince umursamaz hatta korumacı bir tavırla karşılandığını görmek ‘Acaba İsveç gerçekten NATO’ya girmek istiyor mu?’ sorusunu akıllara getiriyor.

Zaman bunu açığa çıkaracaktır diyor, Genel Kurulu ve milletimizi saygıyla selamlıyorum.” diye konuştu.