Genel

Çorum Milletvekili Tahtasız: AKP iktidarı Çorumluların umuduyla oynuyor

Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, AKP iktidarının Çorum’a verdiği sözleri tutmadığını ve yarım kalan projeleri sıraladığını söyledi.

Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, AKP iktidarının Çorum’a verdiği sözleri yerine getirmediğini belirterek, “Çorum’un hak ettiği yatırımları alana kadar mücadele edeceğim.” dedi.

Kırkdilim Tüneli hâlâ bitirilmedi

Tahtasız, 2018 yılında başlayan ve 2021 yılında açılacağı söylenen Kırkdilim Tüneli’nin hâlâ bitirilmediğini söyledi. “1 katrilyon harcanmasına rağmen hâlâ maalesef bitirilmedi.” diyen Tahtasız, duble yollarla övünen AKP iktidarına Çorum-İskilip, İskilip-Tosya, İskilip-Oğuzlar, Çorum-Alaca, Alaca-Çekerek, Çorum-Ortaköy, Ortaköy-Mecitözü, Çorum-Mecitözü-Amasya ve Çorum-Osmancık yollarının ne zaman tamamlanacağını sordu.

“Yolu olmayan il kalkınır mı? Siz Çorum’un kalkınmasını istemiyor musunuz?” diye soran Tahtasız, Ortaköy’de şehidin adının verildiği Doğan Mutlu Yatılı Bölge Okulu’nun talan edildiğini ve çürüdüğünü de dile getirdi.

Polis okulu çürüyor

Tahtasız, 2011 yılında kapatılan Yatılı Bölge Okulları’nın açık ceza infaz kurumu yapılacağı sözünün de tutulmadığını belirtti. “Bunu müjdeleyeli on iki yıl oldu, on iki yıl ama hâlâ bir çivi dahi çakılmadı.” diyen Tahtasız, yüzde 82’si tamamlanan polis okulunun da çürümeye terk edildiğini ifade etti. “5 blok ve kapalı spor salonu yapıldı; maalesef o da kaderine terk edildi, şu anda çürüyor.” dedi.

Tarım kenti Çorum’un sulama kanalları bitmedi

Tahtasız, sanayinin yanında tarım kenti olan Çorum’da Obruk Dutludere, Sungurlu Barajı, Uğurludağ Başkışla Göleti, Serban köyü göleti ve Kargı Tosya Kızlaryolu Barajı sulama kanallarının hâlâ bitirilmediğini veya başlanmadığını söyledi. “Süreyyabey Barajı tarımsal sulama kanalı, Osmancık içme suyu ve arıtma tesisi maalesef hâlâ bitirilmedi.” diyen Tahtasız, Çorum’a acemi birliği, polis moral eğitim merkezi, Hitit Üniversitesi Güney Kampüsü ve Oğuzlar Su Ürünleri ve Su Sporları Uygulama ve Araştırma Merkezi sözlerinin de yerine getirilmediğini kaydetti.

TOKİ projesi emeklileri mağdur etti

Tahtasız, Gülabibey Mahallesi’nde yatılı kız Kur’an kursu yurdunun çürüdüğünü, Bahçelievler karakolunun yapılmadığını ve Kuruçay’da yapımına altı yıl önce başlanan TOKİ projesinin emekli vatandaşlara teslim edilemediğini de vurguladı.

“Önce ‘2021’ dediniz, sonra ‘2022’ dediniz, seçim öncesi söz verdiniz ‘1 Temmuzda 2023’te vereceğiz.’ dediniz, sonra ‘1 Ekim’ dediniz ama şimdi ‘16 Ekim’ diyorsunuz; söz kişinin aynasıdır, söz verirken dikkat etmelisiniz.” diyen Tahtasız, Çorum’da yarım kalmış projelerin toplam maliyetinin 800 milyon TL olduğunu belirtti.

“Yazık değil bu ülkenin parasına, vicdanınız sızlamıyor mu?” diye soran Tahtasız, daha sayacak çok eksik, söylenecek çok söz olduğunu ifade etti.

Çorum’un hak ettiği yatırımları alana kadar mücadele edeceğim

Tahtasız, son olarak AKP iktidarını Çorumluların umuduyla oynamakla suçladı. “Eğer Çorum halkı hak ettiği yatırımları alamıyorsa bunun sorumlusu AK PARTİ milletvekilleridir, AK PARTİ Çorum milletvekilleri ve il başkanlarıdır.” diyen Tahtasız, Çorum milletvekili arkadaşlarına seslenerek, “Söz verdiğiniz işlerin takipçisi olacağım, Çorumun hak ettiği yatırımları alana kadar mücadele edeceğim. Gelin Çorum’a hep birlikte yatırımların gelmesi için çalışalım.” dedi.

Tahtasız, güzel Türkiye’nin bugün bu hâlde olmasının sorumlusunun da AKP iktidarı olduğunu söyleyerek konuşmasını bitirdi.