Milletvekili Tahtasız: Çorum’da vaat çok, devlet yatırımı yok

Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Çorum’un sağlık, ulaşım, sanayi ve eğitim alanlarında yaşadığı sorunları ve iktidarın verdiği ama tutmadığı sözleri gündeme getirdi. Tahtasız, Çorum’a havaalanı, demir yolu ve hızlı tren gibi yatırımların neden yapılmadığını sordu.

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Meclis’te yaptığı konuşmada, Çorum’un ihracat şampiyonu olmasına rağmen devlet yatırımlarından hak ettiği payı alamadığını söyledi. Tahtasız, Çorum’un sağlık, ulaşım, sanayi ve eğitim alanlarında birikmiş sorunlarını ve iktidarın verdiği ama tutmadığı sözleri dile getirdi.

Çorum Devlet Hastanesi ne zaman açılacak?

Tahtasız, “Her şeyin başı sağlık” diyerek konuşmasına başladı. Türkiye’de birçok şehirde olduğu gibi Çorum’da da sağlık hizmetlerinin aksadığını belirten Tahtasız, Çorum’da devlet hastanesi olmadığını, Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ise uzman doktor eksikliğinden dolayı hasta yoğunluğunu kaldıramadığını ifade etti.

Tahtasız, altı yıl önce kapatılan ve “2021 yılında açacağız.” sözü verilen devlet hastanesinin ihalesinin 4 kez tekrarlandığını ancak yandaş müteahhitlerin dahi bu ihaleye katılmadığını kaydetti. Tahtasız, “Yüzde 22 oranında tamamlanan inşaat çürüyor, devletin parası heba ediliyor.” dedi.

Tahtasız, Sağlık Bakanlığı’na Çorum halkı adına sorarak, “İki bin dört yüz altmış beş gündür kapalı olan Çorum Devlet Hastanesi’nin ihalesi ne zaman yapılacak? Şartnamesini yayınlayacak mısınız?” diye sordu.

Çorum’a neden havaalanı, demir yolu ve hızlı tren çok görülüyor?

Tahtasız, konuşmasının devamında Çorum’un ulaşım sorununa değindi. İktidarın “Her yere havaalanı yaptık, vatandaşlar ilk kez bizim sayemizde uçağa bindi.” dediğini hatırlatan Tahtasız, “Çorum’da havaalanı yok arkadaşlar; tüm komşu illerimizde var, bazılarında ikincisi yapıldı ama Çorum’da havaalanı yok.” diye konuştu.

Tahtasız, 1997 yılında temeli atılan ve 99’da yüzde 22’si tamamlanan Çorum Havaalanı’nın yirmi dört yıldır kaderine terk edildiğini vurguladı. Tahtasız, “Hititlerin başkenti, ihracat şampiyonu şehrimize neden havalimanı, demir yolunu, hızlı treni çok görüyorsunuz?” diye sordu.

Tahtasız, Çorum’un başta yük taşımacılığı olmak üzere hızlı tren, havaalanı gibi yatırım ve hizmetlerden sürekli uzak kaldığını veya mahrum edildiğini belirtti. Tahtasız, “Çorum bölgenin ihracat şampiyonu ancak bütün ihracat ve ithalatını kara yoluyla yapıyor. Çorumlu sanayici 10 bin dolara ürettiği ürünü 10 bin dolara nakliye vermek zorunda bırakılıyor.” dedi.

Tahtasız, Çorumlu sanayici ve iş insanlarını saygıyla selamladı ve hepsine teşekkür etti. Tahtasız, “Sanayicimiz zoru başarıyor Çorum’u çok sevdiğinden Çorum sevdalısı olduğundan başka yerlere yatırım yapmıyor, direniyorlar, bekliyorlar, yatırımların gelmesini istiyorlar.” diye konuştu.

Çorum’un eğitim sorunu ne zaman çözülecek?

Tahtasız, konuşmasının sonunda Çorum’un eğitim sorununa da değindi. Tahtasız, Çorum’un eğitimde Türkiye ortalamasının altında kaldığını ve öğrencilerin yeterli imkanlara sahip olmadığını söyledi.

Tahtasız, “Çorum’da 2 bin 500 derslik açığı var. Öğrencilerimiz konteynerlerde, prefabriklerde, çadırlarda eğitim görüyor. Okullarımızda laboratuvar yok, kütüphane yok, spor salonu yok. Öğretmenlerimiz atama bekliyor, öğrencilerimiz tablet bekliyor.” dedi.

Tahtasız, Çorum’un yedi bin beş yüz yıllık tarihi olduğunu ancak diğer taraftan 7.500 tane de sorunu olduğunu vurguladı. Tahtasız, “Çorum’da vaat çok, devlet yatırımı yok denecek kadar az. Sağlıktan sanayiye ulaşımdan eğitime kadar birikmiş sorunlarımız var, verilen ama tutulmayan sözler var.” diye konuştu.

Tahtasız, konuşmasını bitirirken Çorum halkının hak ettiği hizmetleri alması için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. Tahtasız, “Çorum halkı bunları hak etmiyor. Biz bu sorunları çözmek için buradayız. Biz bu sorunları dile getirmeye devam edeceğiz. Biz bu sorunlara çözüm bulmak için çalışacağız.” dedi.

Exit mobile version