Murat Emir: “Sınırlarımız kevgire dönmüş durumda”

Murat Emir, Meclis’in açılacağı gün İçişleri Bakanlığı’na yapılan saldırıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Emir, saldırının arkasındaki karanlık noktaları sordu ve yeni İçişleri Bakanı’nın göreve gelmesiyle başlayan operasyonlara değindi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Meclis’in açılacağı gün İçişleri Bakanlığı’na yapılan saldırıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Emir, saldırganların nasıl Türkiye’ye girdiklerini, nasıl silah temin ettiklerini ve nasıl Ankara’ya ulaştıklarını sordu. Emir, ayrıca yeni İçişleri Bakanı’nın göreve gelmesiyle başlayan operasyonlara da değindi.

Saldırıda karanlık noktalar var

Emir, Meclis’te yaptığı konuşmada, İçişleri Bakanlığı’na yapılan saldırının sıradan bir saldırı olmadığını belirtti. Emir, “Meclisimizin açılacağı gün maalesef İçişleri Bakanlığımıza bir saldırı gerçekleştirildi. Saldırı şükür ki ağır sonuçlar oluşmadan atlatıldı ve 2 polis memurumuz yaralandı, onlara şifa diliyoruz.

Ancak bu saldırıda önemli karanlık noktalar var; bir defa bu saldırganlar buraya nasıl geldiler? Suriye’den veya Kuzey Irak’tan geçtikleri düşünülüyor, ‘Paramotorla geçti.’ deniyor ama bizce şunu söylemekten utanıyorlar: Sınırlarımız maalesef kevgire dönmüş durumda. ‘Sınırlardan kuş uçsa haberimiz oluyor.’ diyordunuz ama sınırlardan geçen göçmenleri de, kaçak göçmenleri de, teröristleri de, paramotorları da maalesef göremeyen bir iktidar var.” dedi.

Emir, saldırganların Kayseri’den Ankara’ya nasıl ulaştıklarının da aydınlatılması gerektiğini vurguladı. Emir, “Kayseri’ye geliyor, hadi bir şekilde geldi. Kayseri’den Ankara’ya nasıl gelebilir arkadaşlar? Üstelik de bu aracı katlederek elinden aldıkları vatandaşımızın cesedi daha önce bulunuyor.

Dolayısıyla onun aracının plakasının plaka tanıma sistemine bildirilmiş olması gerekmez mi? Bildirilmiş mi? Bilmiyoruz. Peki, ‘Dağ yollarından geldi.’ diyorlar, Kayseri’den dağ yoluyla Ankara’ya gelinebilir mi? Arkadaşlar, size soruyorum. Bu sorunları, bu soruları sormak zorundayız. Bu kişiler bu cephaneleri nereden aldılar, nasıl temin edebildiler, kimlerden elde ettiler?” diye konuştu.

“Birileri terör örgütünü taşeron olarak mı kullanıyor?”

Emir, saldırının Meclis’in karşısındaki İçişleri Bakanlığı’na yapılmasının manidar olduğunu ifade etti. Emir, “Bakın, eskiden Meclis böylesine sessiz değildi; Meclis değerliydi, siyasetin merkeziydi ve İçişleri bakanları gelir, böyle önemli konularda Meclise bilgi verir. Oysa, şimdi sorulan en makul, en basit sorulara karşılık bile doyurucu yanıt alamıyoruz.

Bence sizler de bilmiyorsunuz ama merak etmelisiniz. Bu saldırı sıradan bir saldırı değil. Meclisin açılacağı gün Meclisin karşısındaki İçişleri Bakanlığına yapılmıştır ve sadece bizim durduğumuz yerden değil, sizin durduğunuz yerden bakanların da ‘Acaba bu işin içinde başka işler mi var? Acaba birileri terör örgütünü taşeron olarak mı kullanıyor? Acaba bir yerlere mesaj mı veriliyor?’ soruları gündeme gelmiştir.” şeklinde konuştu.

“Türkiye’nin iç işleri çetelere teslim edildi”

Emir, yeni İçişleri Bakanı’nın göreve gelmesiyle başlayan operasyonlara da değindi. Emir, “Evet arkadaşlar, şöyle bir gerçekliğimiz var: İçişlerine baktığımız zaman yeni bir Bakan var. Kimi suç örgütlerine karşı operasyonlar yapılıyor ama bildiğimiz bir şey var ki Soylu döneminde maalesef Türkiye’nin iç işleri çetelere teslim edildi.

Neresinden bakarsanız bakın, yeni yönetim enkaz devraldığının farkında; ilk kararnameyle 52 valiyi yerinden ettiler ve emniyet müdürlerinde de önemli değişiklikler yapılıyor; eskiden yapılması akla gelmeyecek operasyonlar bile yapılabiliyor. Biz bundan memnunuz ama bunların sonuna kadar gitmesini bekliyoruz.” dedi.

Emir, Sinan Ateş cinayeti ve mafyadan para alan milletvekili iddialarının da takipçisi olacaklarını söyledi. Emir, “Mesela, Sinan Ateş cinayeti… Sinan Ateş cinayetinin nasıl olduğunu biliyoruz, ilgililerin nasıl korunduğunu biliyoruz. Ama o dosyanın mutlaka bir an evvel tamamlanması gerekiyor.

Sadece tetiği çeken değil, sadece yardım ve yataklık yapan değil, bu suçun azmettiricilerinin de bir an evvel adliyeye, yargıya teslim edilmesini bekliyoruz. Bakın, Soylu zamanında kendisinin televizyon ekranlarından itiraf ettiği bir mafyadan 10 bin dolar alan milletvekili iddiası vardı ve biz bu iddianın sizleri de çok yaralayacağını düşündük, sizi karalayacağını düşündük ve en az sizin de bizim kadar bu sorunun üzerine gitmeniz gerektiğini söyledik ama sessizdiniz; hâlâ sessizsiniz.

Siz merak etmiyor musunuz? ‘Mafyadan 10 bin dolar para alan milletvekili kimdir Sayın Soylu, niye bizi zan altında bırakıyorsunuz?’ demek aklınıza gelmiyor mu? Hiç olmazsa şimdi, yeni bakan döneminde bunun olmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version