Hatay’da Deprem Sonrası Çadırda Yaşayan Vatandaşlar Neden Konteyner Kentlere Geçmiyor?

Ankara Milletvekili Leyla Şahin Usta, Hatay’da deprem sonrası çadırlarda yaşayan vatandaşların tarımla uğraştıkları ve mahallelerinden ayrılmak istemedikleri için konteyner kentlere geçmediklerini söyledi.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından çadırlarda yaşamaya devam eden vatandaşların durumu gündeme geldi. Ankara Milletvekili Leyla Şahin Usta, çadırlarda yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılandığını ve konteyner kentlere geçmek istemediklerini açıkladı.

Çadırlar Mahalle Aralarında

Leyla Şahin Usta, deprem sonrasında otuz gün kadar Hatay’da bulunduğunu ve çadırların mahalle aralarında olduğunu söyledi. Usta, “Bu çadırlar, evet, mahalle aralarında var, burada yaşayan vatandaşlarımız orta hasarlıda olsa kendi evlerine yakın olan veya az hasarlı olan evlerine yakın olan yerlerde ve tarımla uğraştıkları için de arazilerine bırakmak istemedikleri için, işlerine devam etmek istedikleri için bu mahallelerdeki çadırlarda yaşamayı arzu eden ve bu çadırlarda ihtiyaçların giderilmesi için yine devletten destek alan vatandaşlarımız.” dedi.

Konteyner Kentlere Geçmek İstemiyorlar

Usta, konteyner kentlere geçmek isteyen vatandaşlara bu teklifin yapıldığını ancak mahallelerinden ayrılmak istemediklerini belirtti. Usta, “Konteyner kentlere geçmek istiyorlarsa kendilerine bu teklif de yapıldığında ‘Biz mahallemizden ayrılmak istemiyoruz, biz tarım işiyle uğraşıyoruz, işimizi de devam ettiriyoruz.’ diyen, tarımla uğraşan oranın yerel mahalledeki vatandaşları. Bu bilgiyi ben özellikle doğru bir bilgi olarak sunmak istiyorum.” diye konuştu.

Depremzedelerin Yeni Evleri Hazır

Öte yandan, depremzedeler için TOKİ tarafından inşa edilen yeni konutların da hazır olduğu ve kura çekiminin yakında yapılacağı bildirildi. Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Depremzedelerimizin yeni evleri hazır. Kura çekimi için tarih belirlendi. 10 Mayıs’ta kura çekimi yapılacak. Depremzedelerimize hayırlı olsun.” dedi.

Exit mobile version