Gündem

Üniversite sınav sonuçları açıklandı gençlerin derdi bitmedi

Ali Gökçek, üniversite sınav sonuçları ve gençlerin yaşadığı sorunları TBMM’de gündeme getirdi. Gökçek, gençlerin stresli, kaygılı, mutsuz ve güvencesiz olduklarını söyledi.

İstanbul Milletvekili Ali Gökçek, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, 15 Ağustos’ta açıklanan üniversite sınav sonuçları ve gençlerin yaşadığı sorunları gündeme getirdi. Gökçek, üniversiteyi kazanan bir öğrencinin evinde, ailesinde bayram havası esmediğini, aksine ekonomik kriz ve barınma krizi nedeniyle ailelerin ve gençlerin binbir derdin, binbir kaygının peşine düştüğünü söyledi.

Gençler stresli, kaygılı, mutsuz ve güvencesiz

Gökçek, ülkemizde 15-34 yaş arası 26 milyon gencin bulunduğunu ve Saray’ın birkaç bin ayrıcalıklı genç nüfusunu bir kenara koyarsak AK Parti’nin 21 yıllık iktidarında yarattığı sosyal, siyasal, ekonomik enkazın en ağır faturasını bu 26 milyon gencin ödediğini belirtti.

Gökçek, TÜİK’in mutluluk istatistiklerine göre, 2003 yılında yani AK Parti’nin iktidarının ilk yılında 18-24 yaş arası gençler arasındaki mutsuzluk oranının 7,8 iken bugün 15,7’ye yani 2 katına çıktığını ifade etti. Gökçek, “2023 Türkiyesinde gençler stresli, kaygılı, mutsuzlar; gençler kendilerini yalnız ve daha önemlisi güvencesiz hissediyorlar.” dedi.

Yurt sorunu çözülemedi

Gökçek, üniversite kayıt döneminde yurt ve burs talebi için kendisine çok sayıda telefon geldiğini ancak yurt bulamadığını söyledi. Gökçek, “Ben 2012 yılında İstanbul Gençlik Kolları Başkanı ve bir üniversite öğrencisiyken o gün şehrimize gelen arkadaşlarımıza yurt çıkmadığı için kalacak yer arar, ucuz kiralık ev bakardık.

On yıl geçti, ben bugün milletvekili oldum, geldim, hâlâ ben gençlere yurt arıyorum ama bulamıyorum.” diye konuştu. Gökçek, o zaman en azından iyi kötü ucuz bir ev bulurken bugün artık ona da imkân kalmadığını vurguladı.