Alibaba, Chevron ve Exxon Mobil hisseleri düşüşte

Alibaba, Chevron ve Exxon Mobil hisseleri, geçtiğimiz hafta büyük düşüşler yaşadı. Bu üç şirket, son 12 haftanın en düşük seviyelerine geriledi. Bu makalede, bu şirketlerin hisse fiyatlarındaki düşüşün nedenleri ve sonuçları inceleniyor.

Çinli e-ticaret devi Alibaba, ABD petrol şirketleri Chevron ve Exxon Mobil, geçtiğimiz hafta hisselerinde büyük düşüşler yaşadı. Bu üç şirket, son 12 haftanın en düşük seviyelerine geriledi.

Alibaba’nın hisse fiyatı 83.945 dolara kadar düştü

Alibaba, Çin hükümetinin internet sektörüne yönelik artan baskısı ve rekabet soruşturması nedeniyle zor bir dönemden geçiyor. Şirketin kurucusu Jack Ma’nın kaybolması ve Ant Group’un halka arzının iptali de Alibaba’nın güvenilirliğini sarsmıştı.

Alibaba’nın hisse fiyatı, 2023 yılının başından bu yana yaklaşık %40 oranında değer kaybetti. Geçtiğimiz hafta ise 83.945 dolara kadar gerileyerek 12 haftanın en düşük seviyesine indi. Şirketin piyasa değeri de 230 milyar dolar azalarak 460 milyar dolara düştü.

Chevron ve Exxon Mobil, petrol fiyatlarındaki düşüşten etkilendi

ABD’nin en büyük petrol şirketleri Chevron ve Exxon Mobil de geçtiğimiz hafta hisselerinde sert düşüşler yaşadı. Petrol fiyatlarındaki gerileme, küresel enerji talebindeki belirsizlik ve OPEC’in üretim kısıntılarını gevşetmesi nedeniyle bu şirketleri olumsuz etkiledi.

Chevron’un hisse fiyatı, geçtiğimiz hafta 162.81 dolara kadar gerileyerek 4 haftanın en düşük seviyesine indi. Şirketin piyasa değeri de 156 milyar dolardan 152 milyar dolara düştü.

Exxon Mobil’in hisse fiyatı da geçtiğimiz hafta 113.55 dolara kadar gerileyerek 4 haftanın en düşük seviyesine indi. Şirketin piyasa değeri de 242 milyar dolardan 238 milyar dolara düştü.

Exit mobile version