Politika

Fransa’nın başörtüsü yasağına tepki: “Tüm dünyanın gittiği kötü noktayı gösteriyor”

Ankara Milletvekili Leyla Şahin Usta, Fransa’nın başörtüsü yasağı, okullardaki yemek hizmeti ve Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili konuştu. Şahin Usta, Fransa’nın yasağını kınadı ve Akkuyu Nükleer Santrali’ne sahip çıktı.

Ankara Milletvekili Leyla Şahin Usta, Fransa’nın 2024 Paris Olimpiyatları’nda sporcuların başörtüsü takamayacağına dair kararını eleştirdi. Şahin Usta, “Bu kadar artmış bir ırkçılık üzerinden ve İslam düşmanlığı üzerinden 2023’ün dünyasında, özgürlüklerin ve demokrasinin ana kaynağı olduğunu iddia eden Fransa’da bu tip uygulamaların gerçekleşmiş olması ve bu tip yasakların hâlâ gündeme gelmiş olması maalesef tüm dünyanın gittiği kötü noktayı gösteren önemli bir tespittir” dedi.

Şahin Usta, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Fransa’nın başörtüsü yasağının dünya kamuoyunun da çok tartıştığı bir konu olduğunu belirtti. Şahin Usta, “Hem bu İslam düşmanlığını hem de bu yasakları kınadığımızı tekrar belirtiyorum. Umarım bu yasaktan vazgeçilir ve herkes istediği gibi, sporcuların hepsi kendi başarılarını ortaya koyabilirler” diye konuştu.

Okullardaki yemek hizmetiyle ilgili bilgi verdi

Şahin Usta, okullardaki öğrenci yemekleriyle ilgili de bilgi verdi. Şahin Usta, “Okullarımızda özellikle taşıma uygulaması kapsamında olan öğrencilerin hepsine öğlen yemekleri verilmekte. Taşıma kapsamında olmayan öğrencilerin de okul müdürlerinin sosyal yardımlaşma vakıflarıyla birlikte yaptıkları tespitler ile talepleri durumunda öğrencilerin yine ücretsiz olarak taşıma kapsamında olan öğrenciler gibi yemek yemeleri de sağlanmaktadır” dedi.

Şahin Usta, bu konuyla ilgili ihalelerin de tamamlanmış ve yemeklerin ücretlerinin de ödenerek yemek hizmetinin başlatıldığını söyledi.

Akkuyu Nükleer Santrali’ne sahip çıktı

Şahin Usta, CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay’ın Akkuyu Nükleer Santrali’ne ilişkin sözlerine de yanıt verdi. Şahin Usta, “Akkuyu Nükleer Santrali bizim kendi santralimizdir, burada iş birliği içerisinde, evet, Rusya’yla birlikte iş birliği içerisinde yapılan bir nükleer santraldir.

Burada çalışan elbette ki yabancı mühendisler de işçiler de vardır ama yerli kendi işçilerimiz ve mühendislerimiz de vardır. Burası Türkiye’nin malıdır, Türkiye’nin yeridir, limanı da bizimdir, Akkuyu Nükleer Santrali de bizimdir” ifadelerini kullandı.

Şahin Usta, Akkuyu Nükleer Santrali’nin Türkiye’nin enerji ihtiyacına katkı sağlayacağını ve çevre dostu bir teknoloji olduğunu da vurguladı.