FTSE MIB 27.880 eşiği civarında işlem gördü

FTSE MIB Salı günü bankacılık sektörünün desteğiyle yükseldi. Fed’in şahin duruşu ve İtalya’da enflasyon düşüşü piyasaları etkiledi.

İtalya’nın önde gelen hisse senedi endeksi FTSE MIB, Salı günü bankacılık sektörünün desteğiyle %0,1 artışla 27.880 eşiği civarında işlem gördü. Endeksin en büyük kazananları arasında Unicredit (%0,8), Intesa Sanpaolo (%0,5), Mediobanca (%0,5) ve Banco BPM (%1) gibi bankalar yer alırken, kamu hizmetleri ve enerji şirketleri baskı altındaydı.

ERG (%-1,3), Prysmian (%-1,5) ve Enel (-%1,2) gibi hisseler değer kaybetti.

Fed’in şahin duruşu piyasaları etkiliyor

Bu arada tüccarlar, yüksek faiz oranlarına ilişkin görünümü, Fed yetkililerinin şahin yorumlarını ve tahvil satışlarındaki geçici duraklamayı sindirmeye devam ediyor. Fed Başkanı Jerome Powell, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, enflasyonun yüksek kalmaya devam etmesi durumunda faiz artırımına hazır olduklarını söyledi.

Fed’in Aralık ayındaki toplantısında varlık alımlarını azaltmaya başlaması ve 2023 yılında faiz artırımına gitmesi bekleniyor.

İtalya’da enflasyon düşebilir

Yurt içinde sanayi bakanı Giancarlo Giorgetti, Ekim ve Aralık ayları arasında temel gıda maddelerinin fiyatlarını dizginlemeye yönelik tedbirler sayesinde İtalya’nın enflasyon oranının yıl sonuna kadar %3,4’e düşebileceğini söyledi. İtalya’da enflasyon şu anda %5,3 seviyesinde bulunuyor.

Bakan, bu tedbirlerin geçici olduğunu ve piyasa mekanizmalarına müdahale etmediğini belirtti.

Exit mobile version