Kilise Çatısı Çöktü: 11 Ölü, 60 Yaralı

Meksika’nın kuzeyindeki Ciudad Madero kentinde bir kilisenin çatısının çökmesi sonucu en az 11 kişi öldü, 60 kişi yaralandı. Kurtarma ekipleri enkazda başka kimsenin mahsur kalmadığını söyledi.

Meksika’nın kuzeyindeki ayin sırasında bir kilisenin çatısının çökmesi sonucu en az 11 kişi hayatını kaybetti, 60 kişi yaralandı. Kurtarma ekipleri, enkazda başka kimsenin mahsur kalmadığını söyledi.

Çöken Çatının Altında Kimse Yok

Tamaulipas eyaleti valisi Americo Villarreal, Pazar günü Ciudad Madero kentindeki Santa Cruz kilisesinin çökmesi sırasında içeride yaklaşık 70 kişinin bulunduğunu söyledi. Kilisede toplu vaftiz töreninin yapıldığı sırada çöken beton levhanın altına arama köpekleri ve termal görüntüleme kameraları gönderildikten sonra, kurtarılan 10 ceset dışında kimsenin hâlâ mahsur kalmadığının görüldüğünü belirtti.

Villarreal, “En olası şey, bunu %100 doğrulayamam, mahsur kalan başka insan olmamasıdır” dedi. Köpeklerin ve kurtarma ekiplerinin arama çalışmalarını anlatarak, “Çöken alanda herhangi bir yaşam belirtisi yok” dedi.

Bu iyimserlik, vinçlerin çöken döşeme parçalarını yerden ve sıraların üst kısımlarından kaldırmaya başlamasıyla test edilecek.

Yaralılar Hastaneye Kaldırıldı

Devlet güvenlik sözcüsü ofisi Pazartesi günü erken saatlerde yaptığı açıklamada, 60 yaralıdan 23’ünün hastanede kaldığını, ikisinin durumunun ciddi olduğunu söyledi.

Yaralılar arasında dört aylık bir bebek, beş yaşında üç çocuk ve dokuz yaşında iki çocuğun da bulunduğu belirtildi.

Ölenlerden üçünün çocuk olduğu ve en çok yaşlılar ve çocukların acı çektiği ifade edildi.

Çökmenin Nedeni Araştırılıyor

Çökme, liman kenti Tampico’nun yanındaki Ciudad Madero’daki Santa Cruz kilisesinde toplu vaftiz töreninin yapıldığı sırada meydana geldi.

Ölenlerden üçünün çocuk olduğu ve yaralılar arasında dört aylık bir bebek, beş yaşında üç çocuk ve dokuz yaşında iki çocuğun da bulunduğu belirtildi.

Çökme sırasında kilisenin hemen dışında bulunan rahip Pablo Galvan, “Ne yazık ki en çok acı çekenler, en çok sıkışıp kalanlar ve en çok ölenler yaşlılar ve çocuklardı sanırım” dedi.

“Çatı, bir teneke kutuyu ezdiğinizde olduğu gibi, bir patlama gibi basit ve açık bir şekilde çöktü” dedi.

“Düştü, hiçbir şey yapacak zaman yoktu. İki saniye gibiydi. Ne olduğunu hâlâ anlayamıyoruz” diye ekledi Bay Galvan.

Sorular hemen beton ve tuğla yapının neden bu kadar aniden bozulduğuna döndü. Yaklaşık bir blok ötedeki güvenlik kamerası görüntüleri, alışılmadık, üçgen çatının aşağıya doğru çöktüğünü gösteriyor. Duvarlar dışarı doğru uçmuş gibi görünmüyordu, herhangi bir patlama belirtisi ya da basit yapısal arıza dışında herhangi bir şey de yoktu.

Devlet güvenlik sözcüsü ofisi bunun “yapısal bir arıza” gibi göründüğünü söyledi ancak Bay Villarreal, kiliseyle ilgili herhangi bir sorun bildirilmediğini söyledi.

“50 yaşın üzerindeydi, burada hiçbir sorun olmadan, hiçbir kusur belirtisi olmadan çalışıyor ve çalışıyordu” dedi.

Çatının nispeten ince dökülmüş betondan yapılmış olduğu görülüyordu ve devlet yetkilileri tarafından dağıtılan fotoğraflar, çatı levhasının kilisenin bazı kısımlarındaki sıraların üzerinde durduğunu gösteriyordu. Bu, bazı hayatları kurtarmak için yeterli alan bırakmış olabilir.

Exit mobile version