Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı Bu Hafta Faaliyete Geçiyor

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Şubat ayında depremde hasar gören Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı’nın bu hafta içinde faaliyete geçeceğini açıkladı. Bakan, Türkiye’nin petrol ve doğalgaz için güvenilir bir geçiş yolu olduğunu da söyledi.

Türkiye’nin enerji sektöründe önemli bir gelişme yaşandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler nedeniyle zarar gören Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı’nın (ITPBH) tamir edildiğini ve bu hafta içinde faaliyete geçeceğini açıkladı.

Depremde Hasar Gören Boru Hattı Tamamlandı

Bakan Bayraktar, Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de düzenlenen Uluslararası Petrol Fuarı ve Konferansı’na (ADIPEC) katıldı. Burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin petrol ve doğalgaz sektöründeki çalışmalarını anlattı.

Bayraktar, Şubat ayında yaşanan depremlerde hasar gören ITPBH’nın onarıldığını ve bugün itibarıyla operasyona hazır hale geldiğini duyurdu. “Bu hafta içinde Irak-Türkiye boru hattını işletmeye başlayacağız” diyen Bayraktar, böylece küresel piyasalara günde yarım milyon varil petrol arz edilebileceğini belirtti.

Türkiye Güvenilir Bir Geçiş Yolu

Bakan Bayraktar, Türkiye’nin enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve güvenliği için önemli adımlar attığını da vurguladı. Türkiye’nin, bölgesel ve küresel enerji aktörleriyle iş birliği içinde olduğunu söyleyen Bayraktar, “Türkiye, petrol ve doğalgaz için güvenilir bir geçiş yolu olmaya devam edecektir” dedi. Bayraktar, TürkAkım, TANAP ve TAP gibi projelerin Türkiye’nin bu alandaki rolünü pekiştirdiğini de ifade etti.

Exit mobile version