İYİ Parti’nin Rotası Ne Olacak? Altan Sancar’dan Çarpıcı Akşener Analizi

Gazeteci Altan Sancar, SözcüTV'de yayınlanan Ebru Baki'nin programında İYİ Parti’nin rotasını ve CHP ile ittifak ihtimalini değerlendirdi. Sancar, Meral Akşener’in CHP’deki kurultay sürecini beklediğini ve yerel seçimlerde farklı bir yol izleyeceğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 4 Kasım’da yapılması planlanan kurultay öncesinde parti içindeki değişim talepleri ve ittifak tartışmaları devam ediyor. CHP’de Özgür Özel’in başını çektiği değişim cephesi, parti yönetimini eleştiren ve yeni bir vizyon öneren açıklamalar yaparken, iktidar ortağı İYİ Parti’nin de bu süreci yakından takip ettiği belirtiliyor.

SözcüTV’de yayınlanan Ebru Baki’nin programında konuşan gazeteci Altan Sancar, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP ile ilişkilerini nasıl yönettiğini ve yerel seçimlerde nasıl bir strateji izleyeceğini değerlendirdi.

Sancar, Akşener’in son dönemde yaptığı açıklamaların hem parti tabanının hem de toplumun beklentilerine cevap vermek üzere yapıldığını söyledi. Sancar, Akşener’in CHP ile ittifak yapmama konusunda net bir tavır sergilemediğini, ancak bunun için CHP’deki kurultay sürecinin sonuçlarını beklediğini ifade etti.

Sancar, “Meral Hanım, başta partisini ve tabanını kontrol etmek üzere açıklamaları yapıyor ama bunun bu sürecin tamamını nihayeti belki 6 Kasım belki 7 Kasım sonrası ortaya çıkacaktır” dedi.

AK Parti ve MHP’nin Adayları Belli mi?

Sancar, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin yerel seçimlerde nasıl bir aday belirleme süreci izlediklerine de değindi. Sancar, AK Parti’nin adaylarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından belirleneceğini, ancak Erdoğan’ın kadınların, sanatçıların, sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin parti yönetiminde etkili olması talimatı verdiğini aktardı.

Sancar, MHP’nin ise 81 ilde AK Parti ile ortak adaya çıkma kararı aldığını, ancak bazı illerde MHP’ye aday verilmesinin söz konusu olabileceğini söyledi.

Sancar, “MHP 81 ilde ortak adaya çıkacaklarsa bazılarının MHP’ye verilmesi söz konusu olacaktır o konu dışında Tayyip Erdoğan karar verecektir” dedi.

Exit mobile version