Genel

Antalya’da Rus ve Ukraynalılardan “merdiven altı” kuaförlük tepkisi

Antalya'da Rus ve Ukraynalı göçmenlerin, dükkan açmadan, ev ya da rezidanslarında fahiş fiyatlarla kuaförlük hizmeti verdiği iddia edildi. Türk berber ve kuaför esnafı, bu duruma tepki gösterdi.

Antalya’da son dönemde, Rus ve Ukraynalı göçmenlerin, dükkan açmadan, ev ya da rezidanslarında fahiş fiyatlarla kuaförlük hizmeti verdikleri iddia edildi. Türk berber ve kuaför esnafı, bu duruma tepki gösterdi.

Antalya Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Murat Ersoy, Rus ve Ukraynalı göçmenlerin, dükkan açmadan, ev ya da rezidanslarında kuaförlük hizmeti verdiğini söyledi. Ersoy, “Merdiven altı dediğiniz gibi Ruslar, Ukraynalar çok fazla olmaya başladılar. Bizler de müşterilere karşı bu durumda muzdarip kalıyoruz. Dükkan yok, vergi yok.

Ortalama 100 Euro ya da 100 dolar VIP adı altında vergi falan hiçbir şey yok. Kuaför hizmeti evde veya rezidansta veriliyor. Üstelik döviz üzerinden alınan fahiş fiyatlarla 150 TL’ye kadar kesen arkadaşlarımız var.” dedi.

Ersoy, Rus ve Ukraynalı göçmenlerin, dükkan açmadan, ev ya da rezidanslarında kuaförlük hizmeti vermesinin, Türk berber ve kuaför esnafını mağdur ettiğini söyledi. Ersoy, “Bu durum, sektörün dengesiyle oynuyor. Bizler, dükkan kiraları, elektrik, su, vergi gibi masraflarımızı karşılamak için mücadele ediyoruz. Ancak onlar, hiçbir masraf yapmadan, fahiş fiyatlarla hizmet veriyorlar. Bu durum, Türk berber ve kuaför esnafını mağdur ediyor.” diye konuştu.