Genel

Çorum’da Yıldırım Düşmesi Sonucu Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Çorum’da gök gürültülü sağanak yağış sırasında yıldırım düşmesi sonucu hayvanlarını otlatan bir kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Çorum’da dün akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca devam eden gök gürültülü sağanak yağış, il genelinde hayatı olumsuz etkiledi. Yağışın yanı sıra şiddetli rüzgar ve yıldırım da meydana geldi. Merkeze bağlı Eşençay Köyü’nde yıldırım düşmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetti.

Yıldırımın Hedefi Çoban Oldu

Olay, saat 21.00 sıralarında Eşençay Köyü’nde meydana geldi. Köyde yaşayan evli ve 2 çocuk babası Alper Tapan (37), akşam saatlerinde hayvanlarını otlatmak için dışarı çıktı. Bu sırada köyün yakınına yıldırım düştü. Yıldırımın isabet ettiği Tapan, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Köylüler Şok Yaşadı

Tapan’ın yakınları ve köylüler, yıldırım sesini duyunca dışarı çıktıklarında Tapan’ın hareketsiz yattığını gördü. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, Tapan’ın öldüğünü belirledi. Jandarma ekipleri ise olay yerinde inceleme yaptı. Tapan’ın cenazesi, otopsi için Çorum Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Ailesi ve Yakınları Taziyeleri Kabul Etti

Tapan’ın ailesi ve yakınları, acı haberle yıkıldı. Tapan’ın cenazesi, bugün öğle namazına müteakip Eşençay Köyü’nde kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine Tapan’ın ailesi, yakınları, köylüler ve Çorum Valisi Mustafa Çiftçi katıldı. Tapan’ın ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulunan Vali Çiftçi, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini söyledi.