Politika

Kılıçdaroğlu: Dünyanın en zengin coğrafyasında yoksulluk içindeyiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Şanlıurfa’da yaptığı açıklamada, dünyanın en zengin coğrafyasında yoksulluk içinde yaşadığımızı söyledi. Grup Başkanvekili Özgür Özel ise partinin il kurultayında konuştu ve CHP’yi şampiyon yapmaya talip olduğunu ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa’da partisinin il başkanlığı binasının açılış töreninde konuştu. Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin zengin bir ülke olduğunu ancak yönetim sorunu yaşadığını belirtti.

“Bu ülkenin her karış toprağı altın değerindedir. Bu ülkenin insanları çalışkandır, üretkendir, zekidir. Ama bu ülkenin bir yönetim sorunu var. Bu ülke yönetilemiyor. Dünyanın en zengin coğrafyasında yoksulluk içindeyiz. Bu bizim kaderimiz mi? Hayır, bu bizim kaderimiz değil. Bu bizim tercihimizdir. Biz bu tercihi değiştireceğiz.” dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP’nin iktidara gelmesi halinde yoksulluğu bitireceklerini, tarımı canlandıracaklarını, eğitimi çağdaşlaştıracaklarını, adaleti sağlayacaklarını ve demokrasiyi güçlendireceklerini söyledi.

“CHP iktidarında yoksulluk tarihe karışacak. Çiftçiye destek vereceğiz, tohumu özgürleştireceğiz, mazotu ucuzlatacağız, suyu bedava vereceğiz, tarım kredi borçlarını sileceğiz. Eğitimi çağdaşlaştıracağız, öğrencilere burs vereceğiz, öğretmenlere saygı göstereceğiz, okulları donatacağız. Adaleti sağlayacağız, yargı bağımsızlığını güvence altına alacağız, hakim ve savcılara güven vereceğiz, hukuk devletini tesis edeceğiz. Demokrasiyi güçlendireceğiz, özgürlükleri genişleteceğiz, basın ve ifade özgürlüğünü koruyacağız, sivil toplumu destekleyeceğiz.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa’nın kendilerine oy vermediği için değil, Türkiye’nin bir parçası olduğu için hizmet etmeye hazır olduklarını vurguladı.

“Şanlıurfa’ya gelirken ‘Bize oy vermediniz’ diye mi geliyoruz? Hayır. Biz Şanlıurfa’ya ‘Sizin de Türkiye Cumhuriyeti’nin bir parçasısınız’ diye geliyoruz. Biz sizin de mutlu olmanızı istiyoruz. Biz sizin de refah içinde yaşamanızı istiyoruz. Biz sizin de çocuklarınıza iyi bir gelecek bırakmanızı istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda Şanlıurfalılara seslenerek “Bu ülkeyi değiştirmeye hazır mısınız?” diye sordu ve “Evet” yanıtını aldı.

Özgür Özel: Ben bu takımı şampiyon yapmaya talibim

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin Kocaeli il kurultayında yaptığı konuşmada, CHP’nin genel başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Özel, partiyi şampiyon yapmaya talip olduğunu söyledi.

“Ben 2015’te örgütümün teslim ettiği 13 bin oyla Türkiye rekoru kırarak Manisa’dan milletvekili seçildim. O günden bugüne grup başkanvekili olarak görev yaptım. Grup başkanvekili olarak mecliste CHP’nin sesi oldum. Süleyman Soylu’dan Hulusi Akar’a, başbakanlardan meclis başkanlarına, Recep Tayyip Erdoğan’a kadar kim karşıma çıktıysa hepsini püskürttüm. Ben örgütümün başını öne eğdirmem. Ben bu partinin bir evladıyım. Ben bu partiyi sizlerle birlikte ayağa kaldırmaya talibim.” dedi.

Özel, CHP’nin iktidar olması için örgütün güçlenmesi gerektiğini belirtti.

“CHP iktidar olmak istiyorsa örgütünü güçlendirmeli. Örgütün ışıkları erken kapanmamalı. Kadın kollarımız tülbentleri sirkeye sarıp başlarına bağlamamalı. Gençlik kollarımız umutsuzluğa kapılmamalı. Partililerimiz halay çekmeli, coşkuyla çalışmalı. Biz bunu yapabiliriz. Biz bunu yapacağız.” diye konuştu.

Özel, konuşmasının sonunda partililere seslenerek “Ben bu takımı şampiyon yaparım, buna inanın.” dedi ve alkışlarla karşılandı.