Cevdet Yılmaz: Ekonomide belirsizlik ortadan kalktı

Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin büyüme hedefiyle ilgili konuştu. Yılmaz, siyasi istikrar, güven ortamı ve orta vadeli program sayesinde ekonomide belirsizliğin ortadan kalktığını ve politikaların etkili bir şekilde hayata geçirileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin büyüme hedefiyle ilgili konuştuğu bir etkinlikte, siyasi iradeyle politika ve fonların hayata geçirilmesi ile ekonomide belirsizliğin ortadan kalktığını söyledi.

Dünyada enflasyon oranları yüksek seviyelerde

Yılmaz, dünyada yaşanan pandemi ve diğer problemler nedeniyle enflasyon oranlarının birçok ülkede halen uzun dönem ortalamalarına göre yüksek seviyelerde seyrettiğini belirtti. Bu durumun hem üretici hem de tüketici fiyatlarını olumsuz etkilediğini ifade eden Yılmaz, Türkiye’nin de bu süreçten etkilendiğini ancak enflasyonla mücadele için gerekli tedbirleri aldığını kaydetti.

Türkiye son 20 yılda ortalamanın üzerinde büyüdü

Yılmaz, Türkiye’nin son 20 yılda dünya ortalamasının üzerinde bir büyüme performansı sergilediğini vurguladı. Dünyanın son 3 yılda yüzde 2’lik bir büyüme hızına düştüğünü hatırlatan Yılmaz, Türkiye’nin ise bu dönemde yüzde 5.5’lik bir büyüme hızına ulaştığını söyledi. Yılmaz, bu başarının 85 milyonun eseri olduğunu ve Türkiye’nin potansiyelini gösterdiğini ifade etti.

Siyasi istikrar ve güven ortamı sağlandı

Yılmaz, ekonominin düşmanının belirsizlik olduğunu, dolayısıyla siyasi istikrarın ve güven ortamının çok önemli olduğunu dile getirdi. Yılmaz, siyasi iradeyle politika ve fonların hayata geçirilmesi ile ekonomide belirsizliğin ortadan kalktığını ve bunun da ekonomi anlamında çok kıymetli olduğunu vurguladı.

Orta vadeli program öngörülebilirliği sağladı

Yılmaz, orta vadeli programla birlikte teknik anlamdaki öngörülebilirliği de sağladıklarını belirterek, önümüzdeki dönem çok daha etkili bir şekilde politikalarını hayata geçireceklerini sözlerine ekledi. Yılmaz, Türkiye’nin büyüme hedefinin sürdürülebilir, kapsayıcı ve kaliteli olması gerektiğini de vurgulayarak, bunun için de yapısal reformlara devam edeceklerini bildirdi.

Exit mobile version