Genel

İstanbul’da Şiddetli Sağanak Uyarısı: AKOM, 18.00’dan Sonra Trafiğe Çıkmayın

İstanbul Valiliği, AKOM ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün ve yarın İstanbul başta olmak üzere 17 ilde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. AKOM, vatandaşları mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı

İstanbul Valiliği, Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün ve yarın İstanbul başta olmak üzere 17 ilde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Özellikle Anadolu yakasında saat 18.00’den sonra aşırı yağış olması bekleniyor. AKOM, vatandaşları mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı.

İstanbul’da Sağanak Yağış Etkili Olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Balıkesir, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Hatay, Isparta, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük ve Düzce için sarı kodlu şiddetli yağış uyarısında bulundu.

Uyarıya göre, bu illerde gök gürültülü sağanak ve yer yer dolu yağışı görülecek. Yağışların neden olabileceği su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

AKOM da yaptığı açıklamada, bugün ve yarın İstanbul genelinde kuvvetli sağanak yağışlı havanın etkili olacağını belirtti. AKOM’un değerlendirmesine göre, özellikle Anadolu yakasında saat 18.00’den sonra aşırı derecede kabul edilen 100 kilogram ve üzeri yağış olması bekleniyor. AKOM’un paylaştığı haritada da Anadolu yakasının tamamının kırmızı renkle işaretlendiği görülüyor.

Vatandaşlar Tedbirli Olsun

İstanbul Valiliği de vatandaşları sağanak yağışa karşı uyardı. Valilikten yapılan açıklamada, “Bugün akşam saatlerinden itibaren yarın akşam saatlerine kadar İstanbul genelinde kuvvetli sağanak yağışlı hava beklenmektedir. Yağışların neden olabileceği su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir.” denildi.

AKOM da vatandaşlara şu tavsiyelerde bulundu:

  • Mecbur kalmadıkça trafiğe çıkılmaması,
  • Yolculuk yapılacaksa toplu taşıma araçlarının tercih edilmesi,
  • Su baskını riskine karşı bodrum katlarında bulunan eşyaların yüksek yerlere alınması,
  • Yol kenarlarındaki rögar kapaklarının açık tutulması,
  • Açık alanda bulunulmaması,
  • Yolculuk yapılacaksa meteorolojik uyarıların takip edilmesi.

Hava Durumu Nasıl Olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, İstanbul’da bugün en yüksek sıcaklık 25 derece olacak. Yarın ise sıcaklık 23 dereceye düşecek. Pazartesi günü ise sıcaklık 21 dereceye kadar gerileyecek. Salı gününden itibaren ise hava durumu açılacak ve sıcaklık tekrar yükselecek.