Genel

Bartın’da Kamu Kurumlarını Dolandıran Şebeke Çökertildi

Bartın’da sahte evrakla kamu kurumlarını dolandıran şebeke çökertildi. 11 şüpheli gözaltına alındı, 5’i tutuklandı, 6’sına adli tedbir uygulandı.

Bartın’da özel bir eğitim ve rehabilitasyon kurumunun sahte evrak düzenleyerek kamu kurum ve kuruluşlarını dolandırdığı iddiasıyla başlatılan soruşturma sonucunda 11 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 5’i tutuklanırken, 6’sına ise çeşitli adli tedbirler uygulandı.

Operasyon Detayları

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, 26 Eylül 2023 tarihinde kent merkezinde faaliyet gösteren bir özel eğitim ve rehabilitasyon kurumuna operasyon düzenledi. Operasyonda, kurum sahibi ile çalışanların yer aldığı 11 kişi gözaltına alındı. Ayrıca, çok sayıda dijital materyal ve dokümana el konuldu.

Suçlamalar ve Tutuklamalar

Şüphelilerin, örgütlü olarak kamu kurum ve kuruluşlarının tüzel kişilikleri aracı olarak kullanıp kamu zararına dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik yaptıkları ileri sürüldü. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden İ.İ, A.Ö, E.B, F.Ş. ve M.K. çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. S.A. hakkında ev hapsi kararı verilirken, 2 kişiye adli kontrol hükümleri uygulandı. 3 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.