Suriye’den Ateşlenen Havan Mermisi Şanlıurfa’da Tarlaya Düştü

Suriye’den atılan bir havan mermisi Şanlıurfa’da tarlaya düştü. Türk Silahlı Kuvvetleri saldırıya misliyle karşılık verdi. Olay yerinden gelen görüntüler ve detaylar haberimizde.

Suriye’deki iç savaşın yansımaları Türkiye’yi de etkilemeye devam ediyor. Son olarak Suriye’den atılan bir havan mermisi Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesindeki bir tarlaya düştü. Olayda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

Olay Yeri Görüntüleri

Olayın yaşandığı sırada tarlada çalışan çiftçiler büyük panik yaşadı. Havan mermisinin düştüğü noktada alevler ve dumanlar yükseldi. Tarlada bulunan otlar da tutuştu. Çiftçiler hemen bölgeden uzaklaşarak güvenli bir yere sığındı.

Olay yerine çok sayıda zırhlı araç, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını söndürmek için müdahale etti. Güvenlik güçleri de bölgede geniş çaplı önlem aldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Misliyle Karşılık Verdi

Havan mermisinin atıldığı noktanın Suriye’nin Resulayn ilçesindeki terör örgütü YPG/PKK kontrolündeki bir bölge olduğu belirlendi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), saldırıya misliyle karşılık vererek bölgeyi ateş altına aldı.

TSK, daha önce de Suriye sınırındaki terör saldırılarına anında müdahale etmişti. TSK, Barış Pınarı Harekatı ile Suriye’nin kuzeyindeki terör koridorunu ortadan kaldırarak bölge halkının güvenliğini sağlamıştı.

Şanlıurfa Valiliği’nden Açıklama

Şanlıurfa Valiliği, olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün saat 14:30 sularında Suriye tarafından atılan bir havan mermisi Ceylanpınar ilçemize bağlı Akçakale köyünde bulunan boş bir tarlaya düşmüştür. Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma meydana gelmemiştir. Yangın söndürme çalışmaları devam etmektedir. Olayla ilgili gerekli tedbirler alınmıştır.”

Valilik, vatandaşların paniğe kapılmamasını ve resmi açıklamalara itibar etmesini istedi.

Exit mobile version