Dünya

Trump’ın Emlak İmparatorluğu Dolandırıcılık Kararıyla Sarsılıyor

Yargıcın Donald Trump’ın emlak imparatorluğunu kurarken dolandırıcılık yaptığı yönündeki kararı, eski başkanın iş dünyasındaki konumunu ve mülklerinin geleceğini tehlikeye atıyor.

New York’ta bir yargıç, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın emlak imparatorluğunu kurarken dolandırıcılık yaptığına hükmetti. Bu karar, Trump’ın bir iş adamı imajını zedeleyebilir ve onu, kendi mülkünün geleceği hakkında önemli kararlar alma yetkisinden yoksun bırakabilir.

Trump’ın Varlıklarına Aşırı Değer Biçtiği Tespit Edildi

Salı günü verilen emir, ceza olarak işletme ruhsatlarını iptal ediyor; bu, başarılı bir şekilde temyiz edilmediği takdirde Trump’ın bazı şirketlerinin New York’ta faaliyet göstermesini zorlaştırabilir veya imkansız hale getirebilir.

Trump’ın avukatı, kararın “Amerikanlığa aykırı” olduğunu ve Trump’ın ikinci başkanlık teklifini engellemeye yönelik bir kampanyanın parçası olduğunu söyleyerek temyize gideceğine söz verdi .

Yargıç Arthur Engoron, New York başsavcısı tarafından açılan bir davada, Trump ve şirketinin, bankalara ve diğerlerine verdiği mali tablolarda “bir fantezi dünyası” yaratarak varlıklarına aşırı değer biçtiğini tespit etti.

Yargıç, örneğin Trump’ın Florida Mar-a-Lago kulübünün bir mali beyanda %2.300’e kadar aşırı değerlendiğini tespit etti.

Karara göre eski başkan, Trump Tower’daki çatı katı dairesinin büyüklüğü hakkında da yalan söyleyerek dairenin gerçek boyutunun neredeyse üç katı olduğunu ve 327 milyon dolar değerinde olduğunu iddia etti.

Hakim, bir emlak müteahhidinin uzun süredir yaşadığı evini tarif etmesindeki bu tutarsızlığın “yalnızca dolandırıcılık olarak kabul edilebileceğini” yazdı.

Başsavcı, Trump’ın zenginliğine ilişkin abartılı tablonun ona daha uygun kredi koşulları sağlayabileceği veya sigorta maliyetlerini düşürebileceğini savundu.

Hakim, Trump’ın mali tablolarla ilgili sorumluluk reddi beyanının kendisini bu mali tabloların doğruluğunu doğrulama sorumluluğundan muaf tuttuğu yönündeki iddiasını reddetti.

Trump’ın Mülkleri Kontrolünü Kaybedebilir

Karara göre, 40 Wall Street gibi önemli mülklerinden bazılarını kontrol eden sınırlı sorumlu şirketler “feshedilecek” ve bunların nasıl yönetileceği konusundaki yetki alıcılara devredilecek.

Hakimin kararı, başarılı bir şekilde temyiz edilmediği takdirde, Trump’ın artık kimi işe alacağı ya da işten çıkaracağı, kime ofis alanı kiralayacağı, kredileri geri ödeyeceği ya da yeni krediler alacağı konusunda herhangi bir karar veremeyeceği anlamına gelebilir.

New York, Bohemya’da işletmelerin eyalette LLC’ler kurmasına yardımcı olan bir avukat olan Lisa Renee Pomerantz, sertifikaların iptal edilmesinin önemli bir emir olduğunu, çünkü bunlar olmadan çalışamayacağınızı söyledi.

Pomerantz, “İş yapma hakları iptal edildi” dedi. “Bu varlıkların kontrolünü kaybetti.”

Daha da önemlisi, karar aynı zamanda “sınırlı sorumluluk” kelimelerinin önerdiği iş dünyasının temel korumalarından birini de ortadan kaldırıyor: Borç verenleri ve diğer alacaklıları, hukuki bir kararın kazananları gibi, yalnızca işletmenin sahip olduğu varlıkların ve nakit paranın peşine düşmeye zorlamak, şirketin sahip olduğu varlıkların ve nakit paranın peşine düşmek değil. sahibinin hisseleri, nakit parası ve diğer varlıkları.

Engoron, Çarşamba günü Trump’ın avukatları tarafından kendisine verilen emir için sadece bir adımın gerekli olup olmadığı yönündeki bir tartışmayı masaya yatırdı ve şu yanıtı verdi: “Şu anda bir karar vermeye hazır değilim.”

Ancak açık olan şey, ofis binaları ve diğer mülkleri içeren bu kadar değerli LLC’lerin işletme ruhsatlarını kaybetmesinin alışılmadık bir durum olduğu, bu nedenle mütevelli heyetinin bu kadar sert bir hamle yapma eğiliminde olmayabileceğidir.

Ve eğer hala ödeme alıyorlarsa, borç verenlerden satış yapma konusunda baskı hissetmeleri pek olası değil. Thomas, Trump’ın mülklerine başka hak talebinde bulunanların da gelmesi durumunda satıştan elde edilen gelirden kimin ne elde edeceğinin belirlenmesinin “lojistik bir kabus” olacağını söyledi. Diğer konularda kazanması ve Trump’ın para cezası ödemesi durumunda başsavcı da bu gruba dahil olabilir.