Dünya

Musul’da Düğün Salonunda Yangın: En Az 114 Ölü, 500’den Fazla Yaralı

Musul’un Handaniye ilçesinde bir düğün salonunda çıkan yangın, büyük bir faciaya neden oldu. Yangında 114 kişi hayatını kaybetti, 500’den fazla kişi de yaralandı. Yangının nasıl çıktığı henüz belirlenemedi.

Yangın, gelin ve damadın dans ettiği sırada meydana geldi. Tavandan salondakilerin üzerine önce alev topları, ardından demir parçaları düştü. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, salondakilerin panik içinde kendilerini dışarı atmak için sağa sola koşuşturdukları görülüyor.

Salona çevre illerden çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans sevk edildi. Yangın sonrası salonda korkunç bir manzara ortaya çıktı. Yaralılar, hastanelere kaldırılırken, ölenlerin kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Salondan çıkmayı başaranların içerideki yakınları için yaşadığı endişe de kameralara yansıdı.

Musul Başkonsolosluğumuzdan edinilen bilgilere göre, bölgedeki Türklerle ilgili şu ana kadar olumsuz bir ihbar gelmedi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, yangınla ilgili bir açıklama yaparak, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dileklerini iletti.