Ekonomi

ÖTV’siz telefon, bilgisayar ve ücretsiz 10 GB internet için başvular e-devlet üzerinden yapılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında gençlere yönelik dört müjdeyi duyurdu. Örgün eğitim gören üniversite öğrencilerine bir defaya mahsus olmak üzere ÖTV’siz telefon ve bilgisayar desteği sağlanacağını belirten Erdoğan, ayrıca 12 ay boyunca aylık 10 GB internet, Genç Kart ve evlenen çiftlere faizsiz kredi imkanı sunulacağını ifade etti.

ÖTV’siz telefon ve bilgisayar desteği

Erdoğan, ilk kez cep telefonu veya bilgisayar alacak olan örgün eğitim gören üniversite öğrencilerine 9 bin 500 TL’ye kadar olan cihazlar için 5 bin 500 TL’lik bir destek sağlanacağını söyledi. Bu desteğin yüzde 44 oranında olduğunu belirten Erdoğan, “Bu destekten faydalanmak isteyen gençlerimizin yerli üretilen telefon veya bilgisayarları tercih etmelerini rica ediyorum. Böylece hem döviz açığımızı azaltmış hem de yerli üretimi desteklemiş olacağız.” dedi.

Aylık 10 GB internet

Erdoğan, gençlerin internet erişimine de katkı sağlamak amacıyla 12 ay boyunca aylık 10 GB internet desteği verileceğini duyurdu. Bu desteğin operatör farkı olmadan tüm gençlere sunulacağını kaydeden Erdoğan, “Gençlerimizin bu imkandan faydalanabilmeleri için e-devlet üzerinden başvuru yapmaları yeterli olacaktır.” diye konuştu.

Genç Kart

Erdoğan, 18 yaşına giren gençlere Genç Kart verileceğini de müjdeledi. Genç Kart ile gençlerin müze, sinema ve tiyatro gibi kültürel etkinliklerden indirimli veya ücretsiz olarak faydalanabileceklerini söyleyen Erdoğan, “Gençlerimizin kültürel birikimlerini arttırmak ve sosyal hayata katılımlarını teşvik etmek için bu kartı hayata geçiriyoruz. Bu kart ile gençlerimiz hem yerli hem de yabancı müze, sinema ve tiyatro gibi mekanlara giriş yapabilecekler.” dedi.

Evlenen çiftlere faizsiz kredi

Erdoğan, evlenen çiftlere de faizsiz kredi imkanı sağlanacağını açıkladı. Evlenen çiftlere 150 bin TL’ye kadar faizsiz kredi verileceğini belirten Erdoğan, “Bu kredinin geri ödemesi iki yıl sonra başlayacak ve 36 veya 48 ay vade ile yapılacaktır. Bu krediden faydalanmak isteyen çiftlerimizin e-devlet üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir.” diye konuştu.

Erdoğan, evlenen çiftlere verilecek kredinin kaynağının doğalgaz ve maden gelirleri olduğunu da sözlerine ekledi. Erdoğan, “Bu kredinin önceliği deprem bölgesindeki gençlerimize olacaktır. Sonra tüm Türkiye’deki gençlerimize bu imkanı sunacağız.” dedi.

Erdoğan, gençlere yönelik bu dört müjdenin hayırlı olmasını dileyerek, gençlerin geleceğe umutla bakmalarını istedi. Erdoğan, “Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Onların mutluluğu ve başarısı için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.” dedi.