Türkiye’ye eylem yapmak için eğitilen terörist etkisiz hale getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Terörle Mücadele (TEM), Türkiye’nin güvenliği için sınırlar ötesinde önemli operasyonlara imza atmaya devam ediyor. Son olarak, MİT, Türkiye’de sansasyonel eylemler yapmak üzere eğitilen PKK’lı terörist Mazlum Öztürk’ü Irak’ın Süleymaniye bölgesinde düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.

Teröristin Avrupa bağlantısı ortaya çıktı

Terörist Mazlum Öztürk, 2022 yılında Türkiye’den Avrupa’ya kaçmış ve burada terör örgütü PKK’nın propagandasını yapan birçok faaliyete katılmıştı. MİT, teröristin Avrupa’daki hareketlerini yakından takip etmiş ve 2023 Ocak ayında Fransa’dan örgütün dağ kadrosuna gönderildiğini belirlemişti.

Suikast eğitimi alan terörist Süleymaniye’de yakalandı

Terörist Mazlum Öztürk, örgüt tarafından Türkiye’de sansasyonel eylemler gerçekleştirmek üzere suikast eğitimi almıştı. MİT’in sahadaki istihbarat ağı ve saha ajanlarının titiz çalışması sonucunda, teröristin Irak’ın Süleymaniye bölgesinde olduğu tespit edildi. MİT, Süleymaniye’de düzenlediği operasyonla teröristi etkisiz hale getirdi.

Pençe Kilit operasyonu devam ediyor

Öte yandan, Milli Savunma Bakanlığı da Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe Kilit operasyonu bölgesinde düzenlenen hava harekatında PKK’lı 2 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakanlık, operasyonların bölgede barış ve huzuru sağlamak için kararlılıkla sürdürüldüğünü bildirdi.

Exit mobile version