Şimşek: Doğru yoldayız ancak sabırlı olmalıyız

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İngiliz Financial Times gazetesine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin yeni ekonomi politikalarının doğru yolda olduğunu, ancak zorlu bir süreçten geçildiğini belirtti.

Ekonomiyi yeniden dengelemeye çalıştık

Şimşek, Türkiye’nin son yıllarda yaşadığı döviz kuru ve enflasyon baskısı karşısında ekonomiyi yeniden dengelemeye ve iç talebi yumuşatmaya çalıştıklarını ifade etti. “Doğru yoldayız, güvenin geri döndüğüne dair güçlü kanıtlar var” diyen Şimşek, ancak sabırlı olunması gerektiğini vurguladı. “Halen zorlu bir süreçteyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteği var

Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni ekonomi politikalarına destek verdiğinin altını çizdi. “Cumhurbaşkanımızın desteği çok önemli” diyen Şimşek, gelecek yılın ortalarına kadar enflasyonun geçiş sürecinde olacağını belirtti. Şimşek, miktarsal sıkılaştırma tedbirleri ile birlikte finansal koşulların Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizinin işaret ettiğinden daha fazla sıkı olduğunu söyledi.

Enflasyon beklentilerini sıfırlamak için güvene ihtiyacımız var

Şimşek, enflasyon beklentilerini sıfırlamak için güvene ihtiyacımız olduğunu dile getirdi. “Enflasyon beklentilerini düşürmek için güvenilir bir para politikası çerçevesine ihtiyacımız var” diyen Şimşek, TCMB’nin bağımsızlığına ve karar alma sürecine saygılı olduklarını ifade etti. Şimşek, ayrıca yapısal reformların da ekonomik istikrar için hayati önem taşıdığını vurguladı.

Exit mobile version