Gündem

CHP’de İmamoğlu Şoku: İlçe Başkanları Toplantısına Alınmadı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi değişim tartışmaları sürerken, partinin en güçlü adaylarından biri olarak gösterilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile arasının açık olduğu iddia edildi.

İmamoğlu: Kılıçdaroğlu ile Diyalogum Kesilmedi

İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, Kılıçdaroğlu ile görüşmediği yönündeki sorulara şöyle yanıt vermişti:

“Kafamda bir soru işareti var ise ya da öğrenmesini istediğim bir husus var ise sayın genel başkanımızla 28 Mayıs itibariyle 29 mayıs’tan beri bu güne kadar her konuda ama yüz yüze ama telefonla bazen yazışarak diyalogumu hiç kesmedim.”

Saymaz: İmamoğlu Toplantıya Alınmadı

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz ise bugünkü köşesinde, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından ilk değişim çağrısı yapan İmamoğlu’nun, Kılıçdaroğlu önderliğindeki CHP ilçe başkanları toplantısına alınmadığını öne sürdü.

Saymaz, şunları yazdı:

“İmamoğlu, Menderes ve arkadaşlarının Anıt mezarına yürürken Kılıçdaroğlu’na ‘Toplantıya gelirim’ diye söylemiştim ama herhalde kapalı bir toplantı olacakmış ilçe başkanları olacakmış’ dedi. CHP lideri de bunu onayladı.”

İlçe Başkanlarından Sitem

Saymaz, İmamoğlu’nun alınmadığı toplantıda ilçe başkanlarının Kılıçdaroğlu’na sitem ederek “Belediye başkanımızın burada olması gerekirdi” dediğini, CHP liderinin de “Bu bir örgüt toplantısı. İmamoğlu’nu belediye başkanları ile yapacağım toplantıya çağırırım” karşılığını verdiğini kaydetti.

Saymaz, bu durumun değişim meselesinin önemini gösterdiğini belirtti.