Ronaldo’nun İran Ziyareti Futbol Tutkunlarını Heyecanlandırıyor

Dünyanın en ünlü futbolcularından biri olan Cristiano Ronaldo, ülkedeki futbol taraftarları arasında büyük bir heyecan dalgasının ortasında İran’a indi.

Ronaldo ve Suudi Arabistanlı Al-Nassr’dan takım arkadaşları, Salı akşamı İran’ın Persepolis takımına karşı oynayacağı AFC Şampiyonlar Ligi maçına hazırlık amacıyla Pazartesi günü Tahran’a geldi.

Ronaldo’nun Rekor Dolu Kariyeri

Tarihin en çok madalya kazanan oyuncularından biri olan 38 yaşındaki Portekizli süperstar, Aralık 2022’de Al-Nassr’a katıldı ve bildirildiğine göre yıllık 200 milyon dolar kazandı.

Ronaldo, 30’dan fazla büyük kupaya sahip ve dünya rekoru erkeklerde uluslararası golcü unvanını elinde tutuyor; bu unvanı 2021’de İranlı Ali Daei’yi geride bırakarak elde etti.

İranlı Taraftarların Beklentisi ve Hayal Kırıklığı

Ekonomik zorluklarla ve uluslararası yaptırımlarla boğuşan İran’ın ağırlıklı olarak genç nüfusu için Ronaldo’nun gelişi büyük bir beklenti ve heyecan kaynağı.

Varzesh 3 spor sitesinin genel yayın yönetmeni Pejman Raahbar, The Financial Times’a şunları kaydetti : “Ronaldo dünyanın en önemli insanlarından biri ve Instagram’da en çok takip edilen kişi. İran’da büyük uluslararası spor takımlarının ziyaretleri veya yüksek profilli futbolcular nadirdir, bu yüzden bu kadar heyecan yarattı.”

İran’ın en başarılı takımı Persepolis tutkulu bir taraftar kitlesine sahipken, Salı günkü maç, Asya Futbol Konfederasyonu’nun (AFC) lisans düzenlemeleri nedeniyle uyguladığı yasak nedeniyle kapalı kapılar ardında oynanacak.

Boş stadyumların hayal kırıklığına rağmen İranlı futbol taraftarları, Ronaldo’yu çalışırken görme şansını sabırsızlıkla bekliyor. Financial Times’ın aktardığına göre bir taraftar , “Fifa video oyunlarında her zaman Ronaldo olarak oynuyorum” dedi.

Exit mobile version