Dünya

Kudüs ve Batı Şeria’da Terör Saldırıları

Kudüs yakınlarındaki bir kontrol noktasında bıçaklama girişimi ve Ariel ile Merav yerleşim yerlerinin yakınlarında silahlı saldırılar düzenlendi. İsrail güvenlik güçleri her üç olayda da teröristleri etkisiz hale getirdi.

Kudüs’te Bıçaklı Saldırı Girişimi

İsrail Polisi, Pazartesi sabahı Kudüs’ün eteklerinde, Tzur Bahar köyünün doğusundaki Mazmoriya kontrol noktasına bir şüpheli geldiğini ve güvenlik güçlerine bıçak çektiğini açıkladı.

Şüpheliyi fark eden sınır polisi, kendisine ateş açarak etkisiz hale getirdi. Olay yeri görüntülerine göre teröristin hâlâ hayatta olduğu görüldü.

Polis açıklamasında “Güçlerimizden herhangi bir kayıp yoktur” denildi. Polis daha sonra, şüphelinin kontrol noktasında görevli güvenlik güçlerinden şüphe uyandırdığını, güvenlik güçlerinin kendisini incelemek istediğini, bu sırada saldırganın bıçağı çektiğini ekledi. Güvenlik güçlerinin kendisini vurmasının ardından saldırgan, olay yerindeki sağlık ekipleri tarafından tedavi altına alındı.

Batı Şeria’da Silahlı Saldırılar

Sabahın ilerleyen saatlerinde Batı Şeria’daki yerleşim kenti Ariel yakınlarındaki Jit kavşağına silahlı saldırı girişiminde bulunulduğu yönünde ihbar geldi. Saldırgan IDF mevzisine ateş etti, herhangi bir can kaybı bildirilmedi, ancak olay yerinde 9 kurşun kovanı bulundu.

IDF, yaptığı açıklamada “Deir Şeref köyünden bir teröristin ateş açtığını” doğruladı ve yalnızca askeri yapıların vurulduğunu ancak can kaybı yaşanmadığını ekledi.

Aynı günün öğleden sonrasında ise Merav yerleşim yerinin yakınında başka bir silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırının hedefi olan IDF askerleri karşı ateş açarak saldırının önlenmesine yardım etti. Saldırının ardından kaçan teröristin yakalanması için operasyon başlatıldığı bildirildi.

İsrail’in Güvenlik Tedbirleri

İsrail, Kudüs ve Batı Şeria’da yaşanan terör saldırılarına karşı güvenlik tedbirlerini arttırma kararı aldığını duyurdu. İsrail Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanlığı Benny Gantz, “Terörle mücadelemiz devam ediyor ve devam edecek” dedi.

Gantz, “Terör örgütlerinin ve onları destekleyenlerin, İsrail’in güvenliğini ve vatandaşlarının hayatını tehdit etmeye çalıştıklarını” belirtti ve “Bu tehditlere karşı koymak için her türlü aracı kullanacağız” diye ekledi.

İsrail, terör saldırılarını önlemek için sınır kontrol noktalarını, askeri mevzileri ve yerleşim yerlerini güçlendirmeye devam ediyor. Ayrıca, teröristlerin yakalanması ve yargılanması için istihbarat ve operasyonel çalışmalarını da sürdürüyor.