Gündem

CHP’de Kurultay Sürecinde Sıcak Gelişmeler

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Kasım ayında yapılması planlanan büyük Kurultay öncesinde, parti içinde değişim talepleri yükseliyor. Genel başkan adaylığını ilan eden Özgür Özel, ilk kongrelerde protesto edildiği İzmir’den sonra Konya’ya gitti ve burada destek gördü. Öte yandan, Ekrem İmamoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki mesafe de farklı programlarda ve etkinliklerde gün yüzüne çıkıyor.

Özgür Özel: “CHP Değişirse Türkiye Değişir”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, genel başkan adaylığını “CHP değişirse Türkiye değişir” sloganıyla duyurdu. Özel, ilk olarak İzmir İl Kongresi’ne katıldı ancak burada bazı partililer tarafından protesto edildi. Özel, konuşmasını yarıda keserek salondan ayrıldı.

Özel, bir gün sonra Konya İl Kongresi’ne gitti ve burada sık sık alkışlarla kesilen bir konuşma yaptı. Özel, CHP’de değişim için helalleşme ve hesaplaşmadan söz etti. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesinde Ümit Özdağ ile gizli protokol yaptığı ortaya çıkan Kılıçdaroğlu’nu isim vermeden eleştirdi. Özel, “Hangi ittifak, hangi gizli programını vereyim adamıyla telaşı yerine, en aylar aylar önce CHP değişirse Türkiye değişir diyerek yola çıkacağız” dedi.

İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu Arasında Soğuk Rüzgarlar

CHP’nin en önemli belediyelerinden biri olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) başkanı Ekrem İmamoğlu da Özgür Özel’e destek veren isimlerden biri oldu. İmamoğlu, geçtiğimiz aylarda yaptığı bir açıklamada, “Özgür Özel’in genel başkan adaylığına saygılıyım. CHP’nin bu seçim sürecinin konuşarak helalleşmesini, hesaplaşmasını, hesap görüp önüne bakmasını gerektiren bir süreç olduğunu düşünüyorum” demişti.

İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasındaki soğukluk ise farklı programlarda ve etkinliklerde ortaya çıkıyor. Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul’da İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun organize ettiği üye katılım töreninde gözler İmamoğlu’nu da aradı ancak o salonda yoktu. Parti yönetimi ise cezaevindeki Tele1 Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Merdan Yanardağ için düzenlenen dayanışma etkinliğine katıldı. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun mektubunu okudu ve “Hepimiz Merdan Yanardağ’ız” dedi.

İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu’nu buluşturan ise 1960 darbesinde idam edilen merhum Başbakan Adnan Menderes’i anma töreni oldu. İki lider, törende bir araya geldi ve bir süre sohbet etti.

CHP’de Kongrelerde Gerginlik

CHP’de Kurultay sürecinde ilk kongrelerde gözler Afyonkarahisar ve İzmir’de olduğu gibi zaman zaman tansiyonun yükseldiği, hatta yumrukların konuştuğu Karaman İl Kongresi’nde yaşanan gerginlik oldu. Faik Öztrak ile Özgür Özel’i karşı karşıya getiren kongrede, Öztrak divan başkanlığı yaptı. Özel ise kürsüden verdiği mesajlara Öztrak’tan itiraz yükseldi. Özel, “Bu talimatı veren de susturamaz gençleri” dedi.

CHP’de Kasım ortalarında yapılması beklenen büyük Kurultay öncesinde, parti içinde değişim rüzgarları esmeye devam ediyor. Partililer, genel başkan adaylarını ve projelerini merakla bekliyor. CHP’nin geleceği ise Kurultay’da belli olacak.