Genel

Elazığ’da Su Sondajında Petrol Şoku!

Elazığ’ın Keban ilçesinin Denizli Köyü yakınlarında su sondajı çalışması yapan ekipler, beklenmedik bir durumla karşılaştı. 120 metre derinliğe gelindiğinde, sondaj makinesinden petrol türevi akışkan bir madde çıktı. Yöre halkı, bölgede Petrol aranması için yetkilileri davet etti.

Su Sondajından Petrol Çıktı

Denizli Köyü muhtarı Ali Kıratlı, köylerinde artezyen su çalışması için İl Özel İdaresi ekiplerinden yardım istediklerini belirtti. Valilik, kaymakamlık ve il özel idaresinin katkısıyla Kızıldere mevkiinde sondaj çalışması başlatıldığını söyledi.

Çalışmalar sürerken, 120 metreye gelindiğinde sondaj makinesinden petrol türevi akışkan bir madde çıktığını anlatan Kıratlı, “Şöyle böyle bir kamyon kadar atık malzeme çıktı. Su sondajımızda durdurduk. Bu maddeyi görünce heyecanlandık” dedi.

Petrol Mü Yoksa Başka Bir Maden Mi?

Köy muhtarı Kıratlı, çıkan maddenin ne olduğunu bilmediklerini ifade etti. “Buranın analizinin yapılmasını istiyoruz. Ne olduğunu hem yöre halkı merak ediyor hem de yani eğer petrolse ilin ilçenin köyün kalkınacağından eminiz” diye konuştu.

Yollarında görmüş oldukları gibi böyle sıvı ve katımsı bir madde çıkarmış burada bunun Petrol mü ya da başka bir maden mi olduğunu bilmiyoruz diyen Kıratlı, “Bu anlamda yetkililerden bir an önce buranın analizinin yapılmasını istiyoruz. Eğer petrolse bölgede Petrol aramasının yapılmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Çalışmaların durdurulduğu bölgede inceleme yapan mühendisler, maddenin ne olduğunu belirlemek için numune aldı. Numunelerin laboratuvar ortamında inceleneceği ve sonucun en kısa sürede açıklanacağı bildirildi.

Yöre Halkından Petrol Arama Çağrısı

Bölgede yaşayan vatandaşlar ise, çıkan maddenin petrol olabileceği umuduyla sevinç yaşadıklarını dile getirdi. Bazı vatandaşlar, bölgede Petrol aramasının yapılmasını istediklerini söyledi.

Bir vatandaş, “Burada su sondajına başladık ama petrol çıkarsa çok seviniriz. Bölge kalkınır, işsizlik azalır, refah artar” dedi.

Başka bir vatandaş ise, “Burasının Petrol bölgesi olmasını çok isteriz. Böylece hem köyümüz hem de ilçemiz gelişir. Yetkililerden bize destek olmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Elazığ’ın Keban ilçesinde su sondajında petrol türevi madde çıkması, akıllara durgunluk veren bir olay olarak kayıtlara geçti. Bölgede Petrol aramasının yapılıp yapılmayacağı ise merak konusu oldu.