Adana’da DEAŞ Operasyonu: 5 Tutuklama

Adana’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyonda 17 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 5’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 12’si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyonda el bombası ve çok sayıda silah ele geçirildi.

DEAŞ’a Baskın: 17 Gözaltı

Adana Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ terör örgütü adına faaliyet yürüttüğünü belirlediği 23 şahsı yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan çalışma tamamlanınca 12 Eylül günü 23 adrese baskın yapıldı. Baskında yapılan aramalarda ise 17 DEAŞ terör örgütü mensubu yakalandı. Evlerde yapılan aramada el bombası ve çok sayıda silah ele geçirildi. Şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete getirildi.

Mahkemeye Sevk: 5 Tutuklama, 12 Serbest Bırakılma

İfadesi alınan 17 şüpheli 15 Eylül günü adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 5’i tutuklanırken, 12’si adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklanan şüphelilerin DEAŞ terör örgütünün sözde yöneticileri olduğu iddia edildi.

DEAŞ Terör Örgütü

DEAŞ, Irak ve Şam İslam Devleti anlamına gelen Arapça DAİŞ kelimelerinin Türkçe karşılığıdır. Terör örgütü, Irak ve Suriye’de geniş topraklara sahip olduğunu ilan etmiş ancak uluslararası koalisyon güçlerinin müdahalesiyle büyük kayıplar vermiştir. Türkiye, DEAŞ’ın en büyük tehditlerden biri olduğunu belirtmiş ve terör örgütüne karşı hem sınır güvenliğini arttırmış hem de operasyonlar düzenlemiştir.

Exit mobile version