Dünya

Ünlü komedyen Russell Brand, cinsel saldırı iddialarını reddetti

Komedyen ve aktör Russell Brand, şöhretinin zirvesinde olduğu yedi yılı kapsayan tecavüz, cinsel saldırı ve duygusal istismar iddialarıyla karşı karşıya. Bu suçlamalar Sunday Times, Times ve Channel 4’ün Dispatches programı tarafından yürütülen ortak bir soruşturma sonucunda ortaya çıktı.

Dört kadın öne çıktı

Soruşturma kapsamında dört kadın öne çıktı ve 2006 ile 2013 yılları arasında meydana gelen cinsel saldırı olaylarını ayrıntılarıyla anlattı. Kadınların isimleri gizli tutuluyor, ancak hepsi de Brand ile profesyonel veya kişisel bir ilişki içinde olduklarını söylüyorlar. Kadınlar, Brand’in kendilerine fiziksel veya psikolojik baskı uyguladığını, rızalarını almadan cinsel eylemlerde bulunduğunu veya onları taciz ettiğini iddia ediyorlar.

Brand iddiaları reddetti

Russell Brand, X’te (eski adıyla Twitter olarak biliniyordu) kaydedilen bir videoda, ilişkilerinin “her zaman rızaya dayalı” olduğunu ileri sürerek bu iddiaları şiddetle reddetti. Brand, kendisine yöneltilen suçlamaların “asparagas” olduğunu ve “karakterini karalamak” için yapıldığını söyledi. Brand, kadınların neden yedi yıl sonra konuşmaya karar verdiklerini de sorguladı ve bunun “siyasi bir komplo” olabileceğini ima etti.

Brand’in tartışmalı kariyeri

Uluslararası alanda pop yıldızı Katy Perry’nin eski kocası olarak tanınan Brand, kariyerine 2000’li yılların başında stand-up komedyeni olarak başladı. Son yıllarda kendisini açık sözlü bir podcast yayıncısı olarak kanıtladı; tartışmalı pozisyonları arasında Kovid aşısının etkinliğini ve batılı güçlerin Rus işgaline karşı mücadelesinde Ukrayna’ya verdiği desteğin nedenlerini sorgulamak da vardı.

Brand’in cinsel saldırı iddialarıyla ilgili olarak herhangi bir yasal işlem başlatılıp başlatılmayacağı henüz bilinmiyor. Ancak bu skandalın, Brand’in popülerliğine ve itibarına zarar verebileceği kesin.