Liverpool, Wolverhampton’ı Geri Dönüşle Yenerek Liderliği Aldı

Premier Lig’in beşinci haftasında Liverpool, deplasmanda Wolverhampton Wanderers ile karşılaştı. Maça hızlı başlayan ev sahibi ekip, 7. dakikada Hee-chan Hwang’ın golüyle 1-0 öne geçti. Liverpool ise ilk yarıda gol bulamadı ve soyunma odasına geride gitti.

İkinci Yarıda Liverpool Farkı Açtı

İkinci yarıda daha baskılı bir oyun ortaya koyan Liverpool, 55. dakikada Cody Gakpo’nun golüyle beraberliği yakaladı. Bu golde Mısırlı yıldız Muhammed Salah’ın asisti vardı. Salah, 85. dakikada da Andrew Robertson’un attığı golün pasını vererek takımına büyük katkı sağladı. Liverpool, 90+1. dakikada ise Wolverhampton savunmasından Hugo Bueno’nun kendi kalesine attığı golle farkı ikiye çıkardı ve maçı 3-1 kazandı.

Liverpool Liderliği Elinde Tutuyor

Bu galibiyetle birlikte Liverpool, maç fazlasıyla 13 puana yükselerek liderliği elinde tuttu. Wolverhampton ise beşinci maçında dördüncü yenilgisini alarak alt sıralara demir attı. Liverpool’un en yakın takipçisi Chelsea ise 12 puanla ikinci sırada yer alıyor.

Liverpool’un teknik direktörü Jurgen Klopp, maç sonunda yaptığı açıklamada takımının performansından memnun olduğunu belirtti. Klopp, “İlk yarıda zorlandık ama ikinci yarıda çok iyi oynadık ve hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Takım ruhumuz çok yüksek ve liderliği korumak istiyoruz.” dedi.

Wolverhampton’un teknik direktörü Bruno Lage ise mağlubiyete rağmen oyuncularını kutladığını söyledi. Lage, “İlk yarıda çok iyi oynadık ve öne geçtik ama ikinci yarıda Liverpool’un baskısına dayanamadık. Kendi kalemize attığımız gol de bizi çok üzdü. Ama oyuncularım ellerinden geleni yaptılar ve onlara teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Liverpool, bir sonraki maçında evinde Crystal Palace ile karşılaşacak. Wolverhampton ise deplasmanda Brentford ile mücadele edecek.

Exit mobile version