Ekmeğe bugün yüzde 50 zam yapıldı! Gerekçe olarak artan maliyetler gösterildi!

Ekmeğe bugünden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 50 zam yapıldı. Artan maliyetler nedeniyle alınan karar, vatandaşları zor durumda bıraktı. Zincir marketlerde de temel gıda ürünlerine zam geldi.

Ekmeğe yüzde 50 zam

Kars Fırıncılar ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanlığı, artan maliyetler nedeniyle ekmeğe istenilen zammı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı’na iletti. Birlik Başkanlığı da talebi onayladı ve ekmeğe yüzde 50 zam kararı aldı.

Buna göre, en son Şubat ayında yapılan artışın ardından bugün de alınan kararla 5 liraya satılan ekmeğe 2,5 lira zam geldi. Kars’ta bugünden itibaren geçerli olmak üzere 210 gram ekmek 7,5 lira oldu.

Vatandaş tepkili

Ekmeğe yapılan zamma tepki gösteren vatandaşlar, zamların hayat pahalılığına neden olduğunu söylediler. Ekmeğin temel gıda olduğunu belirten vatandaşlar, bu kadar yüksek bir zam yapılmasının kabul edilemez olduğunu ifade ettiler.

Bir vatandaş, “Ekmeğe yüzde 50 zam yapılması çok yanlış. Ekmeği her gün tüketiyoruz. Bu kadar zam yapılınca bütçemiz sarsılıyor. Zaten diğer gıda ürünleri de çok pahalı. Nasıl geçineceğiz?” dedi.

Zincir marketlerde de zam var

Vatandaş enflasyonun etkisini hayatının her alanından en derin bir şekilde hissetmeye başladı. Bunun en başında da temel gıda ürünleri geliyor. Öyle ki zincir marketlerde neredeyse her gün etiket değişimi yapılıyor.

Örneğin, Filiz makarna çeşitleri BİM Markette 14,25 TL’den 16 TL’ye yükseldi. Bu da yüzde 12’lik bir artış anlamına geliyor. Diğer ürünlerde de benzer zamlar görülüyor.

Ekonomik kriz mi?

Ekmeğe ve diğer temel gıda ürünlerine yapılan zamlar, Türkiye’nin ekonomik kriz içinde olduğu iddialarını güçlendiriyor. Son dönemde döviz kurları ve enflasyon rekor seviyelere çıkarken, işsizlik ve yoksulluk da arttı.

Uzmanlar, hükümetin acil önlem paketi açıklaması gerektiğini belirtiyorlar. Aksi takdirde, zamların devam edeceği ve vatandaşın daha fazla mağdur olacağı uyarısında bulunuyorlar.

Exit mobile version