CHP’li Tanrıkulu hakkında fezleke hazırlandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun katıldığı bir TV programında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) yönelik sözleri nedeniyle soruşturma başlattı. Tanrıkulu, programda TSK’nın terör örgütü PKK ile mücadelesini eleştirerek, “TSK, PKK’ya karşı savaşmıyor, Kürt halkına karşı savaşıyor” demişti.

Fezleke Adalet Bakanlığı’na gönderildi

Başsavcılık tarafından yürütülen soruşturma sonucunda Tanrıkulu hakkında ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’ ve ‘Devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama’ suçlarından fezleke hazırlandı. Fezleke, Adalet Bakanlığı’na gönderildi. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler Bürosunca soruşturma başlatılan 28’nci Dönem Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu hakkında, ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’ ve ‘Devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama’ suçları yönünden tanzim olunan fezleke Adalet Bakanlığına gönderilmiştir” denildi.

Tanrıkulu’nun dokunulmazlığı kaldırılacak mı?

Fezlekenin Adalet Bakanlığı’na gönderilmesinin ardından Tanrıkulu’nun dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM’de gerekli işlemlerin başlatılması bekleniyor. Tanrıkulu’nun dokunulmazlığının kaldırılması halinde yargılanmasına devam edilebilecek. Tanrıkulu, daha önce de terör örgütü PKK ile ilişkili olduğu iddia edilen bazı kişi ve kurumlarla görüştüğü gerekçesiyle hakkında soruşturma açılmıştı.

Exit mobile version