Tüm Emeklilere 5000 Lira İkramiye Verilmesine ilişkin Tarih Belli Oldu!

Milyonlarca emekli, yılbaşında alacağı zammı beklerken, ara bir formül olarak Cumhuriyetin 100. yılının kutlanacağı 29 Ekim’de ikramiye verilmesi gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışma yapılması talimatı verdiği öğrenildi.

İkramiyenin Şartları Neler?

Yapılan hazırlık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak. Tek seferlik ödenecek ikramiyenin 5000 lira olması bekleniyor. Son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecek.

İkramiye için mevzuat değişikliği gerekiyor. Bunun için gözler Ekim ayında açılacak Meclis’te olacak.

Emeklilere yılda iki kez Ramazan ve Kurban bayramlarında ikişer bin lira ikramiye ödeniyor. Sosyal Sigortalar Kanunu’nda “Bayramın içinde bulunduğu ayda gelir ve aylık alanlara Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında 2000’er lira tutarında bayram ikramiyesi ödenir.” ifadesi yer alıyor.

Cumhuriyetin 100. yılına özel bir kere mahsus olmak üzere ödenecek ikramiye için bu kanunda değişiklik yapılması gerekiyor.

İkramiyenin Maliyeti Ne Kadar?

15,6 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi dikkate alındığında, bütçeye maliyetinin 78 milyar lira olacağı hesaplanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerle ilgili olarak “İnşallah mutlu edecek adımları atacağız.” demişti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise “Emeklilerimizle ilgili dengeleyici bir çalışmayı dikkate alabiliriz. Yıl sonuna kadar çalışmalarımızın sonuçlandırılmasını ön görüyoruz.” ifadesini kullanmıştı.

Emekliler, Cumhuriyetin 100. yılında alacakları ikramiyeyi merakla bekliyor.

Exit mobile version