Aydın’ın Genç Boksörü Türkiye İkincisi Oldu

Aydın’ın yetiştirdiği başarılı sporculardan biri olan Meryem Kaçar, U-22 Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza attı. Kaçar, 66 kilogram kategorisinde yarışarak Türkiye ikincisi oldu ve gümüş madalya kazandı.

Kocaeli’de Düzenlenen Şampiyonada Göz Doldurdu

Kocaeli’de 3-10 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenlenen U-22 Erkekler ve Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’na Aydın’ı temsil eden genç sporcu Meryem Kaçar, şampiyonada dikkatleri üzerine çekti. Kaçar, zorlu müsabakalarda gösterdiği üstün performansıyla rakiplerini geride bırakarak finale yükseldi. Finalde ise 66 kilogram kategorisindeki rakibiyle karşılaşan Kaçar, maçı kaybetmesine rağmen Türkiye ikincisi olmayı başardı.

Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Tebrik Etti

Meryem Kaçar’ın elde ettiği bu önemli başarı, Aydın’ı gururlandırdı. Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, genç boksörü ve Milli Takım Baş Antrenörü Yavuz Kılıç’ı tebrik etti. Fillikçioğlu, “Meryem Kaçar’ı ve Milli Takım Baş Antrenörü Yavuz Kılıç’ı bu önemli başarılarından dolayı tebrik ediyor, Türk boksunun gelecekte daha parlak günler görmesini diliyoruz” dedi.

Türk Boksunun Geleceği Parlak

Meryem Kaçar gibi genç ve yetenekli sporcuların Türk boksuna katkısı büyük. Kaçar, daha önce de 2019 yılında Avrupa Gençler Boks Şampiyonası’nda bronz madalya kazanmıştı. Kaçar, bu başarılarıyla Türk boksunun geleceği için umut veriyor. Kaçar, önümüzdeki yıl yapılacak olan Dünya Gençler Boks Şampiyonası’na da katılacak ve ülkemizi temsil edecek. Kaçar’a başarılar diliyoruz.

Exit mobile version