Kemalpaşa’da Atatürk Anıtı’na Sprey Boyalı Saldırı: 16 Yaşındaki Şüpheli Tutuklandı

İZMİR’in Kemalpaşa ilçesinde, 9 Eylül gecesi Atatürk Anıtı’na sprey boyalı saldırıda bulunan 16 yaşındaki Y.İ., güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek yakalandı. Şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Saldırının Ayrıntıları

Kemalpaşa ilçesindeki Atatürk Anıtı’nın rölyefi, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olan 9 Eylül gecesi, kimliği belirsiz bir kişi tarafından sprey boyalı saldırıya uğradı. Saldırgan, anıtın duvarlarına ‘Boş yapma Atatürk’ ve hakaret içerikli sözler yazdı. Ayrıca, rölyefteki Atatürk kabartmasının yüzünü kırmızı boya ile boyadı. Anıttaki Atatürk’ün ‘Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır’, ‘Bütün hayatımda sevinçle geçirdiğim bir gece vardır. O gece; ordumuzun İzmir’e girdiği günün burada geçirdiğim gecesidir’ sözleri ise siyah boya ile karalandı.

Saldırının fark edilmesi üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Belediye ekipleri de anıttaki boyaların temizlenmesi için çalışma başlattı.

Şüphelinin Yakalanması

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Yapılan incelemede, saldırının Y.İ. isimli 16 yaşındaki bir gencin gerçekleştirdiği belirlendi. Polis ekipleri, şüphelinin adresine operasyon düzenledi. Gözaltına alınan Y.İ., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye çıkartılan Y.İ., hakim karşısında suçunu itiraf etti. Mahkeme, şüphelinin tutuklanmasına karar verdi.

Tepkiler

Saldırının duyulması üzerine Kemalpaşa ilçesinde ve İzmir genelinde büyük tepki oluştu. Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, saldırının faillerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Karakayalı, “Atatürk Anıtımızın sprey boyalara maruz kalması bizleri derinden üzmüştür. Bu saldırının faillerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz. Bu saldırının arkasında başka bir amaç veya güç olduğunu düşünüyoruz. Bu saldırının İzmir’in kurtuluş yıl dönümünde yapılması da manidar buluyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Atatürk Anıtımızın sprey boyalara maruz kalması bizleri derinden üzmüştür. Bu saldırının faillerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz. Bu saldırının İzmir’in kurtuluş yıl dönümünde yapılması da manidar buluyoruz” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği İzmir Şubesi Başkanı Önder Sav da saldırıyı kınayarak, “Atatürk Anıtımızın sprey boyalara maruz kalması bizleri derinden üzmüştür. Bu saldırının faillerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz. Bu saldırının İzmir’in kurtuluş yıl dönümünde yapılması da manidar buluyoruz” dedi.

Exit mobile version