Politika

Yeneroğlu: Türkiye’de demokrasi ve özgürlükler için ikna edici bir vizyon yok

Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Türkiye’de demokrasi ve özgürlükler konusunda hem iktidarın hem de muhalefetin yetersiz kaldığını söyledi. Yeneroğlu, iktidara muhalif olanların da önemli bir bölümünün hedefinin herkes için daha yaşanabilir bir Türkiye olmadığını ifade etti.

Yeneroğlu, şöyle devam etti: “Muhalefetin önemli bir bölümü de iktidar gibi kendinden olmayana, kendisi gibi yaşamak istemeyene kısıtlı bir demokrasi ve kısıtlı özgürlükler ötesinde ikna edici taahhütte bulunamıyor ve dolayısıyla güven vermiyor.”

Seçimlerin nüfus sayımına dönüşmesi

Yeneroğlu, Türkiye’de seçimlerin kimliklerin nüfus sayımına dönüştüğünü belirterek, bu durumun Türkiye demokrasisinin aşılması zorunlu temel sorunu olduğunu vurguladı. Yeneroğlu, “Türkiye’nin geleceği için herkesin kendisini ifade edebileceği, farklılıkların zenginlik olarak görüldüğü, hak ve özgürlüklerin güvence altında olduğu bir demokrasi ve hukuk devleti vizyonuna ihtiyacımız var.” dedi.

Yeneroğlu, bu vizyonu hayata geçirmek için siyasette yeni bir anlayışa ve yeni bir dil geliştirmeye çağırdı. Yeneroğlu, “Siyasette kutuplaşma ve çatışma yerine uzlaşma ve diyalog kültürünü geliştirmeliyiz. Türkiye’nin sorunlarını çözmek için ortak akıl ve ortak irade oluşturmalıyız. Türkiye’nin geleceği için hep birlikte çalışmalıyız.” şeklinde konuştu.