Ne hale geldi canım ülke! Sultangazi’de kız çocuğuna saldırı: “Beni tanıyın” diyen zanlı tutuklandı

İstanbul Sultangazi’de 15 yaşındaki kız çocuğuna ve onu korumaya çalışan gence saldıran şüpheliler yakalandı. Kız çocuğunun yüzüne kaldırım taşı atan saldırganın, “Beni tanıyın” dediği ortaya çıktı.

Olay nasıl gelişti?

Olay, 9 Eylül Perşembe günü saat 16.00 sıralarında Sultangazi Cebeci Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, okula kitaplarını almaya giden 15 yaşındaki B.K. ve arkadaşı, okulun karşısındaki parkta oturdu. Bu sırada tanımadıkları bir erkek grubu gelip kızlara askıntılık yapmaya başladı. Kızlar rahatsız olduklarını belirtip grubun uzaklaşmasını istedi. Ancak erkekler gitmedi.

Bu sırada tesadüfen oradan geçmekte olan 19 yaşındaki M.E., kızları rahatsız eden gruba müdahale etti. “Kızları rahatsız etmeyin” diyen M.E., gruptan birinin bıçak darbesiyle yaralandı. Ardından diğer saldırganlar da M.E.’yi darp edip, yere yatırarak kulağını kesti. M.E., kulağını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Saldırının ardından gruptan biri, eline aldığı kaldırım taşını B.K.’nın yüzüne fırlattı. B.K., taşın darbesiyle yere yığıldı. Kız çocuğunun burnu kırık, yüzünde dikişler var ve 5 ön dişi kırık.

Olay yerinden kaçan saldırganlar, güpegündüz herkesin gözü önünde gerçekleştirdikleri bu vahşete tanık olan vatandaşların tepkisini çekti.

Saldırının görüntüleri ortaya çıktı

Olay anına ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, erkek grubunun kızlara yaklaştığı, M.E.’nin müdahale ettiği, ardından saldırının gerçekleştiği görülüyor. Saldırının şiddeti nedeniyle görüntülerin bazı bölümleri sansürlendi.

Görüntülerde ayrıca, saldırının ardından elinde kanlı bıçakla kaçan zanlının, “Beni tanıyın” diye bağırdığı duyuluyor.

Zanlılar yakalandı

Olayın ardından polis ekipleri, saldırının faili olduğu belirlenen 5 kişiyi yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan araştırma sonucunda zanlıların kimlikleri tespit edildi. Zanlılardan 4’ü, Sultangazi’de düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Diğer zanlı ise, başka bir suçtan dolayı tutuklu bulunduğu cezaevinde yakalandı.

Gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 3’ü tutuklanırken, 2’si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mağdurların durumu

Saldırıda yaralanan M.E. ve B.K., olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. M.E.’nin kulağının dikilmesi için ameliyata alındığı, kulağını kaybetme ihtimalinin olduğu öğrenildi. B.K.’nın ise yüzündeki yaraların tedavisinin sürdüğü, dişlerinin ise protezle tamamlanacağı belirtildi.

Saldırıya uğrayan genç kızın babası, olayla ilgili konuştu. Babası, “Kızım okula kitap almaya gitmiş. Okulun karşısında oturmuşlar. Bir grup gelip kızlara sarkıntılık yapmış. Kızlar rahatsız olmuş. Bu sırada oradan geçen bir genç, ‘Kızları rahatsız etmeyin’ demiş. Sonra bunlar saldırmışlar. Kızımın yüzüne taş atmışlar. Burnu kırık, dişleri kırık, yüzünde dikişler var. Çok üzgünüm, çok acı çekiyoruz” dedi.

Saldırının faillerinin yakalandığını öğrenen baba, “Adalet yerini bulsun istiyorum. Bu caniler cezasını çeksin istiyorum” diye konuştu.

Exit mobile version