Spor

Beşiktaş, Kadın Basketbol Takımını Güçlendiriyor

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Beşiktaş, yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Siyah-beyazlılar, 19 yaşındaki milli oyuncu Sıla Kaplan ile anlaştı.

Beşiktaş Kulübü’nden yapılan resmi açıklamada, “2023-2024 sezonu öncesinde transfer çalışmalarını sürdüren kadın basketbol takımımız, milli oyuncu Sıla Kaplan ile sözleşme imzaladı. Sıla Kaplan son olarak Boğaziçi Basketbol takımında forma giydi.” ifadelerine yer verildi.

Sıla Kaplan Kimdir?

Sıla Kaplan, 2004 doğumlu bir basketbolcudur. 1.80 metre boyundaki oyuncu, kısa forvet ve şutör guard pozisyonlarında görev yapmaktadır. Genç yaşına rağmen Türkiye Kadın Milli Basketbol Takımı’nda da forma giyen Sıla Kaplan, 2021 yılında Avrupa Şampiyonası’nda mücadele etmiştir.

Sıla Kaplan, kariyerine 2015 yılında Botaş Spor altyapısında başlamıştır. 2019 yılında ise Boğaziçi Basketbol takımına transfer olmuştur. Boğaziçi Basketbol formasıyla 2022-2023 sezonunda Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde 22 maça çıkan Sıla Kaplan, ortalama 12.7 sayı, 4.8 ribaund ve 2.5 asist istatistikleriyle oynamıştır.

Sıla Kaplan, Beşiktaş’ın bu sezon kadrosuna kattığı üçüncü oyuncu oldu. Daha önce siyah-beyazlılar, ABD’li guard Chelsea Gray ve Rus pivot Maria Vadeeva ile de anlaşmıştı. Beşiktaş, yeni sezon için iddialı bir kadro kurmaya çalışıyor.