Emlak

Konut Sahibi Olmak İsteyenlere Dev Destek: Uygun Konut Kredisi Kampanyası Başlıyor!

Konut fiyatlarının yükselmesi ve faiz oranlarının yüksek olması nedeniyle ev sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşlar için yeni bir destek programı hayata geçiriliyor. Bu program, ilk kez konut edinmek isteyen vatandaşlara uygun koşullarda konut kredisi sağlayacak.

Orta Vadeli Programda Konuta Erişim Sorunu Ele Alındı

Geçtiğimiz günlerde açıklanan Orta Vadeli Program (OVP), ekonominin 3 yıllık yol haritasını ortaya koydu. OVP’de, konuta erişim sorunu da gündeme geldi ve yeni müjdelerin yolda olduğu belirtildi.

OVP’de, “Sosyal konut projeleri geliştirerek dar gelirli vatandaşların konuta erişim imkânını artıracağız” ifadesine yer verildi. Ayrıca, “Konutta hızla artan fiyatlar ve yüksek faiz oranları nedeniyle konuta erişememe sorunu ile afete dayanıklı konut inşası” başlıkları da OVP’de dikkat çekti.

Uygun Konut Kredisi Kampanyası Nasıl Olacak?

OVP’de yer alan bilgilere göre, uygun konut kredisi kampanyası şu şekilde olacak:

  • Kamunun uygun koşullarda sağladığı konut kredileri, ilk kez konut edinimini sağlayacak dar ve orta gelirli vatandaşlar için belirli standartlarda ve uygun fiyat aralığında olacak şekilde yeni başlayan projelere tesis edilecek.
  • 6 Şubat depremlerinde etkilenen bölgelerde, depremin hasarlarının telafisine yönelik projelere öncelik verilecek.
  • Böylelikle, yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek ve dar gelirli vatandaşların konut erişim imkanı arttırılacak.

Bu kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşların, başvuru şartları ve detayları ilerleyen günlerde açıklanacak. Konut sahibi olmak isteyenler için büyük bir fırsat olan bu kampanyayı kaçırmayın!